Kanta-Häme

Valiokuntien väliaikaiset jäsenet ja puheenjohtajat valittiin - Lulu Ranteesta hallintovaliokunnan puheenjohtaja

Valiokunnat saavat lopullisen muotonsa sen jälkeen, kun hallitus on muodostettu.
Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) valittiin perustuslakivaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan väliaikaiseksi jäseneksi. Kuva: Viki Salonen
Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) valittiin perustuslakivaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan väliaikaiseksi jäseneksi. Kuva: Viki Salonen

​Eduskunnan täysistunto valitsi torstaina jäsenet eduskunnan 16 valiokuntaan ja eduskunnan kansliatoimikuntaan. Valiokuntien jäsenet tulevat vielä vaihtumaan ja valiokunnat saavat lopullisen muotonsa sen jälkeen, kun hallitus on muodostettu. Valiokunnat asetettiin yksimielisesti niin sanotulla sopuvaalilla.

Kantahämäläisistä kansanedustajista Timo Heinonen (kok.) valittiin perustuslakivaliokuntaan ja tarkastusvaliokuntaan, Johannes Koskinen (sd.) valtiovarainvaliokuntaan ja puolustusvaliokuntaan. Hallintovaliokuntaan valittiin Lulu Ranne (ps.) ja Mirka Soinikoski (vihr.), maa- ja metsätalousvaliokuntaan Päivi Räsänen (kd.), sosiaali- ja terveysvaliokuntaan Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan Tarja Filatov (sd.).

Lisäksi Hämeen vaalipiiristä Kalle Jokinen (kok.) valittiin puolustusvaliokuntaan, Hilkka Kemppi (kesk.) maa- ja metsätalous sekä sivistysvaliokuntiin, Jari Ronkainen (ps.) liikenne- ja viestintävaliokuntaan sekä puolustusvaliokuntaan, Ville Skinnari (sd.) talous- sekä perustuslakivaliokuntiin, Mika Kari (sd.) hallintovaliokuntaan ja Rami Lehto (ps.) työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan.

Valiokuntavaalien jälkeen jokaisen valiokunnan vanhin jäsen kutsui valiokuntansa järjestäytymiskokoukseen. Niissä valiokunnat valitsivat keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Valiokuntien puheenjohtajat:

Suuri valiokunta: Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.)
Perustuslakivaliokunta: Maria Guzenina (sd.)
Ulkoasiainvaliokunta: Laura Huhtasaari (ps.)
Valtiovarainvaliokunta: Timo Harakka (sd.)
Tarkastusvaliokunta: Maria Ohisalo (vihr.)
Hallintovaliokunta: Lulu Ranne (ps.)
Lakivaliokunta: Ville Tavio (ps.)
Liikenne- ja viestintävaliokunta: Katja Taimela (sd.)
Maa- ja metsätalousvaliokunta: Anne Kalmari (kesk.)
Puolustusvaliokunta: Kalle Jokinen (kok.)
Sivistysvaliokunta: Mia Laiho (kok.)
Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Hanna Kosonen (kesk.)
Talousvaliokunta: Jukka Kopra (kok.)
Tulevaisuusvaliokunta: Anna-Maja Henriksson (r.)
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta: Paavo Arhinmäki (vas.)
Ympäristövaliokunta: Arto Pirttilahti (kesk.)

Tiedusteluvalvontavaliokunta asetetaan vasta sen jälkeen, kun valtioneuvosto on eduskuntavaalien jälkeen tullut nimitetyksi.

Puhemies ja ministereinä toimivat kansanedustajat eivät ole valiokuntien jäseniä, eivät yleensä myöskään varapuhemiehet. HäSa

EDIT: Juttuun päivitetty valiokuntien puheenjohtajat kello 19.39.

Lisätty myös päijäthämäläisten kansanedustajien valiokunnat klo 20.18.

 

Päivän lehti

3.7.2020