Kanta-Häme

Valiolta lahjoitus maitoteknologian osaajien kouluttajille - Hämeenlinnaan 50 000 euroa

Viisi oppilaitosta saa kukin 50 000 euroa. Yksi saajista on Hämeen ammattikorkeakoulu.

Ruokatalo Valion ja sen omistavat osuuskunnat lahjoittavat yhteensä 250 000 euroa viidelle ammattikorkeakoululle.

Yksi lahjoituksen saajista on Hämeen ammattikorkeakoulu, josta valmistuu maitoteknologian osaajia.

Muut saajat ovat Seinäjoen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulut, Savonia ammattikorkeakoulu ja Metropolia ammattikorkeakoulu. Jokainen kouluista saa 50 000 euroa.

– Suomessa on erinomaista elintarvikealan opetusta. Esimerkiksi Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuu maitoteknologian osaajia, joista moni työskentelee valmistuttuaan Valiolla. Meillä työurat ovat tyypillisesti aika pitkiä ja usein myös vaihtelevia: esimerkiksi tuotekehityksestä siirrytään tehtaalle ja toisinpäin. Teemme yhteistyötä myös Hämeen ammatti-instituutin meijerikoulutuksen ja opetusmeijerin kanssa opiskelujen aikana, sanoo Valion henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä.

 

Ammattikorkeakoulut voivat itse päättää rahojen käytöstä.

Valion mukaan lahjoituksella halutaan varmistaa, että Suomesta löytyy jatkossakin eri alojen ammattilaisia elintarvikkeiden tuotantoon, tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen. HäSa

Juttua korjattu 27.9. klo 15: Lahjoitus on suunnattu ammattikorkeakouluille ja Hämeenlinnassa lahjoituksen saa Hämeen ammattikorkeakoulu. Alkuperäisessä jutussa kerrottiin virheellisesti, että lahjoituksen saisi Hämeen ammmatti-instituutin meijerialan koulutus.

 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic