Kanta-Häme

Valitus ei estä tonttien hinnoittelua

Hattulan valtuusto törmäsi keskiviikkoiltana ”voiko toisen maalle rakentaa” -tyyppiseen ongelmaan. Valtuustossa oli käsiteltävänä Kotirinteen asuinalueen neljän tontin hinnoittelu.

Kyseiset tontit myytiin jo vuonna 2011 Pohjolan Design Talot Oy:lle, mutta yritys ei aloittanutkaan niiden rakentamista. Viime syyskuussa kunta päätti ostaa tontit takaisin, ja nyt päätettiin niiden neliöhinta. Samalla valtuusto myös oikeutti ”hallintosäännön mukaiset allekirjoitusoikeutetut” myymään tai vuokraamaan tontit.

Tämä sai Seppo Söderlundin (ps.) huomauttamaan, että kunta on myymässä tontteja, joita se ei vielä omista. Söderlund on nimittäin valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valtuuston syyskuisesta päätöksestä ostaa tontit takaisin.

Valituksen käsittely on vielä kesken, ja siksi Söderlund halusi lisätä valtuuston päätökseen täydentävän lauseen. Sen mukaan tontit myydään, kun kunnan omistusoikeus tontteihin on saanut lainvoiman. Mikko Vahlman (ps.) kannatti esitystä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) sanoi, että asiaa voidaan valmistella valituksesta huolimatta. Ennen tonttien myyntiä odotetaan valituksen ratkaisua.

Myös esimerkiksi Arto Viljanen (kok.) piti lisäystä tarpeettomana, koska kunnan on joka tapauksessa saatava omistusoikeus tontteihin ennen niiden myyntiä tai vuokraamista.

Asiasta äänestettiin, ja kunnanhallituksen alkuperäinen esitys voitti Söderlundin lisäysehdotuksen äänin 28-7. Tonttien neliöhinnaksi valtuusto määräsi 24 euroa, eli saman kuin Kotirinteen ykkösalueen muillakin puistoon rajoittuvilla tonteilla on ollut.

Kokouksen päätteeksi Mari Monto (vihr.) toivoi selkeää linjausta siihen, milloin nuorisovaltuuston edustajat kutsutaan lautakuntien kokouksiin. Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoi, että nuorisotoimi valmistelee parhaillaan esitystä asiasta yhdessä nuorisovaltuuston kanssa.

Jussi Laine (ps.) esitti valtuutetuille kutsun osallistua katusählyn hyväntekeväisyysotteluun Hattula-päivillä. Toiveena on, että hattulalaiset haastavat Hämeenlinnan valtuutetut ja varavaltuutetut mukaan otteluun. Ottelu pelataan 6. kesäkuuta valtakunnallisen Katusähly-tourin väliajalla Parolassa. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic