Kanta-Häme

Valitusrumba ei ole tuottanut tulosta

Korkein hallinto-oikeus ei suostu perumaan päätöstään, joka liittyy Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja Fimlabin yhdistämisen toimeenpanoon.

Sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtajaa Irja Pynnöstä (kesk.) ei voi syyttää ainakaan sitkeyden puutteesta, sillä hän on valittanut fuusiosta ja sen toimeenpanosta useita kertoja.

Alkuperäinen valitus, jossa vaadittiin fuusiopäätöksen hylkäämistä, on ollut jo yli vuoden hallinto-oikeuden käsittelyssä. Samalla Pynnönen vaati hallinto-oikeutta asettamaan sairaanhoitopiirin valtuuston joulukuussa 2011 tekemän fuusiopäätöksen täytäntöönpanokieltoon.

Tämän esityksen hallinto-oikeus hylkäsi viime maaliskuussa. Se ei löytänyt perusteita täytäntöönpanokiellolle.

Pynnönen valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen toukokuussa. Seuraavaksi Pynnönen haki KHO:lta, että se purkaisi oman päätöksensä.

Tämän kuun alkupuolella KHO hylkäsi hakemuksen.

Uusi valituskierros

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti viime toukokuussa toteuttaa laboratoriofuusion yhtymävaltuuston päätöksen mukaisesti.

Pynnönen vaati tämänkin päätöksen täytäntöönpanon kieltoa hallinto-oikeudelta, joka päätti jättää vaatimuksen tutkimatta, koska itse päätöksestä ei ollut tehty valitusta.

Hallinto-oikeuden päätös eteni taas korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi Pynnösen valituksen samaan aikaan, kun päätti olla purkamatta omaa aikaisempaa päätöstään.

Koska alkuperäinen fuusiovalitus on edelleen ratkaisematta hallinto-oikeudessa, myös Fimlabin kanssa tehdyt sopimukset ovat ehdollisia.

– Ne on tehty siten, että paluu lähtöruutuun on mahdollinen. Tosin helppoa ei olisi, sairaanhoitopiirin johtaja Jarmo Väänänen vakuuttaa.

Käytännössä fuusio on jo toteutunut. (Häsa)

Päivän lehti

2.4.2020