Kanta-Häme

Valkeakoskella soi kesällä Badding

Valkeakosken kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Rauli ”Badding” Somerjoesta kertova näytelmä, Paratiisi.

Rakastettu laulaja täyttäisi ensi vuonna 70 vuotta, ja samalla juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Baddingin Paratiisi taas nousee vuosittain radiossa soitetuimpien laulujen listalle.

– On siis luontevaa kunnioittaa ja juhlia suurta suomalaista laulajaa, sanoo Valkeakosken Apianniemen Kesäteatterista ensi kesäksi vetovastuun ottava Otto Kanerva.

Teatteriyrittäjäpariskunta Heikki ja Mervi Paavilainen pitävät välivuotta.

– Tehtävä on mieluinen. Olen konkreettisesti lapsuusmaisemissa. Jos vaarini rakentama kotitaloni olisi vielä pystyssä, se näkyisi Valkeakosken Kesäteatterin lavalta, Valkeakoskelta lähtöisin oleva Kanerva nostalgisoi.

Nostalgialta ei vältytä ensi kesänäkään. Baddingistä kertova musiikkinäytelmä sisältää kaikki tähden unohtumattomat laulut.

– Kaikki kävi nopeasti ja kun vetovastuuta tarjottiin en kauaa miettinyt.

Paratiisin käsikirjoituksen teko alkoi saman tien, ja Kanerva ohjaa näytelmän itse. Rooleissa nähdään muun muassa aiemmilta vuosilta Valkeakoskelta tuttu Ilkka Koivula, Kotikatu-sarjan Teemu Luotolana tunnettu Ville Keskilä ja viime vuoden Voice of Finlandissa yleisölle tutuksi tullut Ilari Hämäläinen.

– Halusin näytelmään rokkari-näyttelijän havittelemaan Baddingin viittaa ja Ilari tuli vahvasti mieleeni. Ollaan tehty yhteistyötä aikoinaan musikaaliprojekteissa Helsingissä, Kanerva kertoo.

Kapellimestarina toimii Lahden Kaupunginteatterin kapellimestari Antti Vauramo.

– Oikein odotan Ilkka Koivulan tummia tulkintoja tietyistä Baddingin lauluista, Kanerva hekumoi.

Näytelmän ensi-ilta on perjantaina 9.6.2017. Valkeakosken kesäteatterin ryhmämyynti käynnistyi eilen ja yksittäisiä lippuja saa toimistolta 1.2.2017 alkaen. Lippuja myy myös Ticketmaster. HÄSA

 

 

 

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic