fbpx
Kanta-Häme

Valkeakosken kaksoismurhasta syytetyt kiistävät murhat ja todisteiden hävittämisen tuhopolton avulla

Syyttäjä: Kolmekymppiset miehet murhasivat raa'asti mieskaksikon Valkeakoskella.

Syyttäjä vaatii 29- ja 33-vuotiaille miehille elinkautista vankeutta Pirkanmaalla Valkeakoskella tammikuussa tehdyistä henkirikoksista. Syyttäjän mukaan miehet syyllistyivät kahteen murhaan, koska teot olivat erityisen raakoja ja julmia. Syytekirjelmän mukaan miehet muun muassa hakkasivat uhrejaan tylpillä esineillä ja teräaseilla.

Murhat tehtiin syyttäjän mukaan toisen uhrin hallinnoimassa asunnossa, jonka syytettyjen epäillään sytyttäneen tuleen tekojen jälkeen. Syyttäjä katsoo, että miehet pyrkivät hävittämään tulipalolla todistusaineiston.

Saman taloyhtiön asukas huomasi tulipalon ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen. Palokunta onnistui sammuttamaan tulipalon ja löysi uhrit, vuosina 1980 ja 1989 syntyneet miehet, poltetusta asunnosta. Syyttäjän mukaan kerrostalossa sytytetty tulipalo oli omiaan aiheuttamaan yleistä vaaraa hengelle tai terveydelle.

 

Lue myös: Kaksi miestä otettu kiinni epäiltyinä Valkeakosken kaksoismurhasta – Ruumiit löytyivät kytevästä kerrostaloasunnosta. (19.1.2019)

 

Molemmat kiistävät murhat ja pahoinpitelyt

33-vuotias mies kiistää kaikki syytekohdat. Hänen mukaansa hän ei ole osallistunut henkirikoksiin millään tavalla. Hän syyttää henkirikoksista kanssasyytettyään.

– Tämä alkoi (kanssasyytetyn) toimesta ennen kuin tavallaan pakenin näkemääni WC:hen käyttääkseni siellä huumausainetta. (Uhri) oli palatessani huoneeseen lattialla jo kuolleena, hänen kirjallisessa vastauksessaan sanotaan.

Hän kertoo olleensa vessassa myös toisen epäillyn murhan aikana.

29-vuotias mies myöntää toisessa murhasyytteessä syyllistyneensä hätävarjeluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn. Hän sanoo, että uhri on käynyt hänen päälleen veitsi kädessä, jonka jälkeen hän paini uhrin kanssa.

– Olen tämän tilanteen jälkeen saanut veitsen hänen kädestään ja lyönyt häntä rintaan ja viiltänyt häntä kaksi kertaa kaulan alueelle saadakseni hänen minuun kohdistaman väkivallan loppumaan, hän sanoo vastauksessaan.

Hän kiistää osallisuutensa toisen miehen kuolemaan kokonaan.

Kahden murhan lisäksi miehiä syytetään kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, tuhotyöstä, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja vahingonteosta. STT

 

Lue myös: Valkeakosken kaksoismurhasta epäillyt pakenivat uhrin autolla – saatiin kiinni Akaassa (20.1.2019)

Menot