Kanta-Häme

Valkolakki on pitkän suunnittelun tulos

Kaurialan lukion abiturientti Sonja Rouhento vastasi kysymyksiin ylioppilaskirjoituksista ja niiden jälkeisestä ajasta.

Mitä ylioppilaaksi pääsy sinulle merkitsee?

– Se on yksi iso saavutus opintojen suhteen. Tätä on suunniteltu niin kauan. Ylioppilastodistus avaa mahdollisuuksia myöhemmille opinnoille korkeakouluissa.

Miten valmistauduit ylioppilaskirjoituksiin?

– Luin kyllä kaikkia aineita aika paljon. En ole kovin hyvä kielissä, joten englannin yo-koe oli minulle vaikea. Otin sitä varten yksityistunteja. Kirjoitinkin sen jo syksyllä siksi, että voisin tarvittaessa uusia sen vielä keväällä. Onneksi sekin meni läpi kerralla.

Mitä aiot tehdä seuraavaksi?

– Olen hakenut kauppakorkeakouluun Tampereelle, Vaasaan ja Lappeenrantaan. Pääsykoe on kolmas päivä kesäkuuta. Lukeminen on välillä raskasta näin heti yo-kirjoitusten jälkeen, mutta valmennuskurssilla käyminen on motivoinut hyvin.

Onko sinulla suunnitelmia välivuoden varalle?

– Jos en pääse opiskelemaan, niin haen varmaan töitä. Voisin myös syksyn hauissa hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta. Sitä voisin lukea siihen saakka, että pääsen kauppikseen.

Mistä haaveilet?

– Haluaisin, että opiskelun jälkeen saisin oman alan töitä. Sellaisen työpaikan, missä minulla olisi kivaa. Haluaisin myös, että olisi varaa matkustaa ja nähdä maailmaa.

Onko ylioppilasjuhliesi suunnittelu jo vauhdissa?

– Kutsukortit on kyllä jo lähetetty ja juhlia mietitään koko ajan. Yhteensä kutsuin vähän yli sata vierasta. Juhlat eivät jännitä, mutta itse lakkiaistilaisuus vähän. Pelkään, että mokaan jotenkin tai kaadun siellä edessä.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic