Kanta-Häme

Vallin grillin tontille ehkä kerrostalo

Legendaarisen Vallin grillin päivät alkavat olla luetut, sillä kaupunginhallitus päätti hakea huonoon kuntoon päässeelle kioskirakennuksella purkulupaa rakennusvalvonnasta.

Kioskin purkamisen kustannukset kaupunki kuitenkin perii kioskin omistajalta Kreivin Ankkuri oy:ltä.

Samalla käynnistyy myös tontin kaavoitus. Siihen sovitellaan mahdollisesti asuinrakennusta.

Kaupunki omistaa Hallituskadun ja Rauhankadun kulmassa sijaitsevan tontin, jolla kioski sijaitsee. Rakennus pakkohuutokaupattiin vuonna 2012, kun sen vuokrasopimus oli purkaantunut maksamattomien vuokrien vuoksi.

Sekava vyyhti

Kioski ja irtain omaisuus siirtyi pakkohuutokaupassa Kreivin Ankkurille, joka ilmoitti kiinnostuksensa vuokrata tontti. Se maksoi jonkin aikaa vuokraa tontista, muttei allekirjoittanut vuokrasopimusta.

Sittemmin kaupunki ja yhtiö ovat kiistelleet siitä, kenen kuuluisi purkaa kioski. Yhtiön mukaan se on ostanut vain irtainta omaisuutta, ei itse kioskirakennusta.

Kaupunki on pyytänyt purkamaan rakennuksen ja siivoamaan tontin syyskuun loppuun mennessä. Yhtiö katsoo, ettei se omista kioskia. Kihlakunnanvouti kuitenkin vahvistaa, että kauppaan kuului myös rakennus.

Nyt Kreivin Ankkuri ilmoittaa vaativansa kaupungille maksamiaan vuokria takaisin.

Kaupunginhallitus pyrkii nyt panemaan pisteen kiistelylle. Rakennus puretaan ja lasku lähtee omistajalle.

Keskeinen sijainti

Nykyisessä kaavassa kulmatontti on kaavoitettu pysäköintialueeksi. Sillä sijaitsee lisäksi englanninkielinen päiväkoti.

– Tarkoitus on käynnistää kaavamuutoksen suunnittelu. Tontti on niin keskeinen, että varmaan siihen suunnitellaan asuin- tai liikerakentamista, ehkä molempia. Samalla päiväkodin pihaa voitaisiin ehkä laajentaa hieman, tilaajajohtaja Päivi Saloranta pohtii.

Tosin hän arvelee, että varmaan joku esittää paikalle myös parkkitaloa, Hämeenlinnassa kun ollaan.

Vallin grilli on Hämeenlinnan vanhimpia ja tunnetuimpia grillikioskeja, jonka perusti aikoinaan Sirkka Valli. Alkuperäinen omistajasuku luopui siitä jo yli kymmenen vuotta sitten. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic