fbpx
Kanta-Häme

Valmistautuuko Akaa kuntaliitokseen? Mutta kuka haluaa riitaisan pienkaupungin kumppaniksi?

Toijala on Akaan taajamista tunnetuin. Siellä sijaitsee mm. rautatieasema sekä veturimuseo.

Janakkalassa uusiin kouluihin ja peruskorjauksiin liittyvä päätöksenteko on ollut tempoilevaa, mutta se ei ole mitään verrattuna Hämeenlinnan pohjoiseen naapurikuntaan, Akaaseen.

Siellä tehty Keskuskoulun remontti on mennyt totaalisen pieleen. Yli 7 miljoonan remontin jälkeen oppilaat ovat uudelleen väistössä. Tästä on seurannut hurjaa kärhämää ja luonnollisesti ties monesko säästöohjelma.

Akaan Seutu (24.10.) kertoo, että kaupunginhallitus päätti kumminkin tällä viikolla poistaa elinvoima- ja kaupunkiympäristöohjelmasta mm. markkinointisuunnitelman päivityksen, yrityksille laadittavan palveluoppaan sekä asuntopoliittisen ohjelman. Pyöräilyverkkoja ei suunnitella eikä puistoja.


Mikäli Akaan Seutua
on uskominen, yhteistyötä ei suunnitella metalli-, muovi- tai puuteollisuuden eikä myöskään median tai järjestöjen kanssa.

3. ja 4. raiteen lobbaaminen tai 9-tien kehittäminen eivät yllä elinvoimaohjelmaan. Vasenkätisten vestivaali sen sijaan pysyy mukana.

 

Jos tämä kaikki pitää paikkansa, Akaa näyttää vahvasti olevan valmistautumassa kuntaliitokseen.

Naapurissa ovat Hämeenlinnan ohella mm. Lempäälä ja Valkeakoski, mutta haluaako mikään kunta riitaisaksi tunnettua pienkaupunkia hoteisiinsa?

 

 

 

 

 

 

 

 

Menot