Kanta-Häme

Valoa mustasta vedestä – Appara on lauantaina yösukelluspyhättö

Diversnight kerää sukellusharrastajia veden alle samalla kellonlyömällä ympäri maailman. Yhtenä yösukelluskohteena on Appara.
Ahvenistonjärven rantavesi muuttuu valokylvyksi lauantaina Diversnight-tapahtumassa. Kuva Markus Puumala

Kun hämärä kääntyy tulevana lauantaina pimeäksi, alkaa Ahvenistonjärven pinnan alta kajastaa valoa.

Vaikka se saattaa näyttää mystiseltä, ei kyseessä ole Syvyys (The Abyss) -elokuvan kaltainen alienien kolmannen asteen yhteydenotto, vaan sukeltajien maailmanlaajuinen Diversnight-tapahtuma.

Halloween-viikonlopun hengessä Hämeenlinnan Sukeltajien järjestämä tapahtuma alkaa kello 19. Sukeltajat ovat valmiina vedessä kello 20.18.

Sukeltajien sosiaalisella tapahtumalla halutaan viestiä, että sukelluksella on oltava aina mukana kaveri, joka turvaa selustan odottamattomissa tilanteissa.

Kansainvälisen yösukelluksen tarkoituksena on saada mahdollisimman suuri määrä sukelluksen harrastajia veden alle samalla kellonlyömällä. Viime vuonna tapahtuma keräsi 20 maassa liki 1800 sukeltajaa 127 seurasta.

 

Tapahtuma on kaikille avoin ja sukellusta voi seurata ulkotulin valaistulta rannalta.

Apparan pinnan alle ei yleisöllä ole tapahtumassa pääsyä. Sen sijaan jopa neljän metrin syvyyteen voi pulahtaa valvotusti perjantaina 9. marraskuuta kello 18 kaakelilaguunissa eli Hämeenlinnan uimahallissa.

Hämeenlinnan Sukeltajat järjestävät silloin ohjatun laitesukelluskokeilun, jonka tuotto menee lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykseen.

Kokeilusukelluksella pääsee käytännössä kokemaan, miltä painottomuus ja veden alla hengittäminen tuntuvat. Lisätietoa www.hameenlinnansukeltajat.fi -verkko-osoitteesta. HäSa

Päivän lehti

3.8.2020