Kanta-Häme

Valokuitukiinnostusta kartoitetaan Janakkalassa – Verkon rakentaminen voi alkaa jo tänä vuonna

Lounea Oy lähestyy kuntalaisia postitse, mutta myös netin kautta voi ilmaista kiinnostuksensa.
Valokuitutyömaa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Ruissalo
Valokuitua päästään vetämään Janakkalaan parhaassa tapauksessa vielä tämän vuoden aikana. Kuvituskuva on Jokioisista.

Lounea Oy tarjoaa Janakkalassa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon. Kunta on päättänyt tukea valokuidun rakentamista alueelleen 300 000 eurolla.

Lounea pyrkii aloittamaan verkon rakennustyöt vielä tämän vuoden puolella, mikäli riittävä määrä liittyjiä on tulossa.

Janakkalassa on ollut puutteita laajakaistayhteyksissä.

– Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan 82 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että tämänhetkiset tietoliikenneyhteydet ovat riittämättömät, sanoo kunnan ICT-kehittämispäällikkö Tommi Suoranta.

Toimivat nettiyhteydet mahdollistavat esimerkiksi etätöiden tekemisen kotoa käsin. Lisäksi monelle yritykselle luotettavat yhteydet ovat elinehto, Lounean tiedotteessa korostetaan. Lounea tarjoaa valokuidun haluttaessa myös osamaksulla.

Lounean myyntipäällikkö Aki Linnakoski kertoo, että valokutuverkon rakennustyöt aloitetaan alue kerrallaan heti riittävän liittyjämäärän varmistuttua.

Lounea lähettää kuntalaisille postia, jonka avulla asukkaiden kiinnostusta valokuituun kartoitetaan.

– Asukkaiden ilmoitusten perusteella määrittelemme, mille alueille ja missä järjestyksessä alamme myydä valokuituliittymiä.

Janakkalalaiset voivat kertoa kiinnostuksestaan valokuituun myös Lounean nettisivulla (lounea.fi/kuitukiinnostaa). Linnakoski kehottaa janakkalalaisia ilmoittamaan kiinnostuksestaan jo pian. HÄSA

 

 

Päivän lehti

28.2.2020