Kanta-Häme

Valokuvaaja Mikaela Löfroth nappasi nyt kolme kansainvälistä palkintoa

 

Vuoden Muotokuvaajaksi vuonna 2011 valittu hämeenlinnalainen Mikaela Löfroth, 31, on jälleen ollut voitokas. Hänelle heltisi kaksi hopeasijaa ja yksi pronssi kansainvälisessä, netissä käydyssä International Loupe Awards 2012 -ammattikuvakilpailussa, johon esimerkiksi viime vuonna osallistui parituhatta ammattivalokuvaajaa ympäri maailman.
 
Hopealle tulleet kuvat ovat tuttuja tämän vuoden Helsinki-Vantaan lentokentän valokuvanäyttelystä Portraits of Aviation. Kuvissa piti yhdistää muotokuvausta ja ilmailua. Lentomuseossa kuvatuissa valokuvissa on hieman futuristinen tunnelma. 
 
Pronssia saanut kuva oli puhtaasti muotokuva. Löfroth lähetti kisaan viisi kuvaa.
 
Edellisvuoden kilpailussa hän sai kuvillaan hopea- ja pronssisijat sekä pääsi rahapalkinnolle hääkuvallaan.
 
– Hääkuvaukset studion ulkopuolella ovat omin juttuni. Ympäristöä voi hyödyntää ihan eri tavalla kuin studiossa. Inspiroidun myös kauniista vaatteista. Lisäksi Hämeenlinnassa on niin paljon mahtavia kuvauspaikkoja!
 
Poikinut lisätöitä
Mikaela Löfroth kertoo palkintojen poikineen paitsi yhteydenottoja ulkomailta myös kaikenlaista lisähommaa.
 
– Asiakasmäärä on kasvanut viiden vuoden takaisesta kolminkertaiseksi. Muoto- ja hääkuvausten lisäksi olen saanut erilaisia projekteja, esimerkiksi vaatekuvauksia.
 
– Yksi iso projekti on ollut kuvata Vanajanlinnan chefin Mika Jokelan ruokia ja annoksia kettokirjaan, joka julkaistaan ensi viikolla.
 
Studionsa Löfroth muutti jo kesällä Tampereentieltä Wetterhoffin taloon Palokunnankatu 9:ään isompiin tiloihin.
 
– Ympäristö on paljon viihtyisämpi, kun ympärillä on muitakin yrittäjiä.
 
Tähän asti Löfroth on paiskinut töitä yksinään. Ensi vuoden alusta hänellä aloittaa apulainen oppisopimuskoulutuksella. (HäSa)

Päivän lehti

5.4.2020