Kanta-Häme

Valokuvaajan kuva varastettiin - SM-liiga antoi kuvaajalle porttikiellon

Hämeenlinnalainen freelance-valokuvaaja Pekka Rautiainen kertoi maanantaina Twitterissä löytäneensä hänen kuvastaan luvatta tehdyn mainosjulisteen. Palkkioksi löydöstään hän sai pikaisen porttikiellon kaikkiin SM-liigan jäähalleihin.

Rautiainen jakoi verkkoon kuvan julisteesta, jossa hänen kuvansa päälle oli laitettu iso SM-liigan logo. Kuvan alalaidassa näkyi hänen vesileimansa, joka vahvisti, että kuva oli todellakin hänen ottamansa. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti:

– Kiitos #Liiga tai #VaasanSport kuvani käyttämisestä julisteessa. Lupia ei taidettu kysyä? #promeininki #logo

Liigan tuottaja Juha Huhta vastasi twiitteihin nopeasti ja töykeästi. Lopulta hän antoi Rautiaiselle porttikiellon kaikkiin liigaotteluihin. 

SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto pyörsi boikottipäätöksen lähes välittömästi. Rannisto kertoi Iltalehdelle, että asiassa on tapahtunut ylilyönti liigan tuottajan toimesta.

– Homman nimi on se, ettei tällaisesta tarvitse porttikieltoa antaa, Rannisto sanoi Iltalehdelle tiistaina iltapäivällä.

Pekka Rautiainen kuvaa myös Hämeen Sanomille. Hän on tällä hetkellä Jokereiden mukana KHL-peleissä Venäjällä.

Hämeen Sanomissa Rautiaisen tuleviin työtehtäviin kuuluu muun muassa ylioppilasjuhlien kuvaaminen Hämeenlinnan jäähallissa – jossa myös HPK pelaa SM-liigan otteluita.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Hämeen Sanomien toimittaja Iisakki Kiemunki (sd.) ehti boikotista kuultuaan vahvistaa Facebookissa, että hän takaa Rautiaiselle pääsyn Hämeenlinnan jäähallin tapahtumiin, joissa SM-liiga ei ole mukana.

Asiasanat