Kanta-Häme

Valokuvakilpailussa haettiin ilon aiheita hämäläisessä arjessa – Hämeenlinnan Aulangolla otettu kuva on kuin sadusta

Hämeen liiton valokuvakilpailussa tutkiskeltiin, millaisena asumisen maakuntana Häme nähdään ja koetaan.
Ensimmäisen sijan valokuvakilpailussa sai kuva Liesjärven savilahdelta. Kuva: Janne Laaksonen. Kuvan oikeudet: Hämeen liitto

Yli sata kuvaa osallistui Ilon aiheeni hämäläisessä arjessa -valokuvakilpailuun toukokuussa. Valokuvakilpailun voittajat on valittu.

Kuvakilpailun järjestäjänä toimi Hämeen liitto.

Kilpailulla haettiin asukkaiden ja maakunnassa vierailevien suhdetta hämäläiseen asumiseen ja elinympäristöön, ja siihen millaisena asumisen maakuntana Häme nähdään ja koetaan.

Valtaosa kilpailuun osallistuneista kuvista esitti hämäläisiä luonnonmaisemia, järvien ja metsien läheisyydestä. Mukana oli myös näkymiä veneestä ja veden alta.

 

Ensimmäisen sijan valokuvakilpailussa sai Janne Laaksonen kuvallaan Liesjärven savilahdelta.

Tuomariston mielestä Laaksonen oli onnistunut vangitsemaan arkisen hetken visuaalisesti hienolla tavalla. Kuvassa myös veden liike on hienosti pysäytetty.

2. sija: Suoaamu, Torronsuo Tammela. Kuva: Teresa Ågrén-Aalto. Kuvan oikeudet: Hämeen liitto

Toiselle sijalle valittiin rauhaisa kuva aamuun heräävästä Torronsuon kansallispuistosta tarkkailijoineen. Kuvan oli ottanut Teresa Ågrén-Aalto.

Tuomariston mielestä kuvassa on tyylikäs sommitelma ja herkkä valo.

Torronsuo oli kuvakilpailun yksi suosituimmista kohteista. Tässä intensiivisessä toteutuksessa kuvaaja oli onnistunut luomaan hienon tunnelman.

3. sija: Kohtaaminen joutsenten kanssa. Kuva: Jemima Garaguso. Kuvan oikeudet: Hämeen liitto

Kolmannelle sijalle ylsi Jemima Garaguson ikuistama kuva lapsen kohtaamisesta joutsenten kanssa.

Tuomaristo vaikuttui lapsen ja eläinten kauniista kohtaamisesta. Hämeenlinnan Aulangolla otetun kuvan kuvailtiin olevan ”kuin sadusta”. HÄSA

Päivän lehti

4.8.2020