Kanta-Häme

Valopuita toivotaan myös torille

Tämä vuosi saattaa olla viimeinen, kun hämeenlinnalaiset saavat nauttia jo kymmenkunta vuotta toria koristaneesta, perinteisestä jouluvalaistuksesta.

Keskustan jouluvalaistuksesta on parhaillaan käynnissä kysely, jonka tarkoituksena on kartoittaa kaupunkilaisten näkemyksiä mahdollisesti tehtävistä jouluvalomuutoksista.

Muutoksia kaavaillaan mahdollisesti jo ensi vuodelle.

Valofiguureita Tampereen malliin

Perjantaisessa keskustan joulunavauksessa kaupunkilaiset saivat perinteiseen tapaan ottaa kotiin mukaan torille tuoduista joulukuusista mieleisensä.

Ulla Lamberg löysi tyttärensä Inkan kanssa kuusia kaksin kappalein, ja katseli torin suurta joulukuusta hymyillen.

– Mukavaa, että joulukuusi tulee torille jo marraskuun puolella. Muistaakseni aiemmin se on laitettu vasta joulukuussa.

Siniset, toria kiertävät valot sekä Raatihuoneen seinää peittävät valomatot ovat Lambergin mielestä ”ihan hienot”. Erityisen hyvää on, että torin kauniit, vanhat rakennukset on valaistu näyttävästi.

Lamberg toivoisi myös Hämeenlinnaan valofiguureita Helsingin ja Tampereen valaistuksen tapaan.

– Tähtiä tai kuusia, jotakin perinteistä ja jouluista. Olisi mukavaa saada torille vähän erilaista ilmettä, Lamberg suunnittelee.

Ostoksilla joulunavauksen aikaan keskustassa ollut Lilja Parviainen ehdottaa, että torin joulukuusen seuraksi voisi tuoda useita pienempiä kuusia, jotka niin ikään voisi valaista ja koristella.

– Nämä valaistut puut ovat kyllä tunnelmallisia, ja sopivat hyvin joulunodotukseen, hän kehuu.

Toiveissa enemmän säihkettä, mutta perinteiseen tapaan

Jenni ja Mikko Salo olivat menossa glögille. Pariskunta uskoo, että Hämeenlinnan kokoisella kaupungilla olisi paukkuja näyttävämpiinkin jouluvaloihin.

– Uskon kyllä, että näihin jo nyt on euromääräisesti panostettu jonkin verran. Nämä isot valoverhot ovat tosi hienoja, niitä ja pienempiä, roikkuvia saisi olla huomattavasti enemmän, myös Reskalla, Jenni Salo sanoo ja katsoo valaistua Raatihuonetta arvioiden.

Valaistut puut ovat myös Salojen suosikki. Mikko Salo ehdottaa, että myös kirkkopuiston lehtipuiden pitäisi saada valoa oksistoihinsa.

– Torilla on vain tämä joulukuusi. Sinistä valoa on riittävästi, mutta keltaista voisi olla nykyistä enemmän.

Oman kodin jouluvalaistuksen Salot kertovat laittavansa kuntoon viimeistään itsenäisyyspäiväksi.

(HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic