Kanta-Häme

Vältä silmävammat – Poliisi: Ilotulitteiden ampuminen on syytä suunnitella etukäteen

Yli jääneitä uudenvuoden räjähteitä saa jemmata asuinhuoneistoon viisi kiloa.
Kuva: Toni Rasinkangas

Alkoholi ja ilotulitteet eivät sovi lainkaan yhteen. Molempien luovuttaminen alaikäiselle on myös ankarasti kielletty, muistuttaa poliisi.

Ilotulitteita ei saa paukutella koska tahansa edes uudenvuodenaattona.

Lain mukaan se saa tapahtua 31.12. kello 18 ja 1.1. kello 2 välisenä aikana. Poliisi suosittelee hankkimaan ilotulitteita vain sellaisen määrän, että ne ehtii käyttämään sallitussa ajassa.

Poliisin mukaan ilotulitteiden ampuminen on syytä suunnitella etukäteen. Vältä myös aiheuttamasta kohtuutonta haittaa metelistä kärsiville eläimille ja lemmikeille.

Vammoilta välttyminen vaatii ennakoimista eli turvallista paikkaa sekä asianmukaisia suoja- ja apuvälineitä. Vakavat henkilövahingot ja suuret omaisuusvahingot ovat vältettävissä, kun annettuja ohjeita noudatetaan ja toiminta on suunnitelmallista.

Jos ilotulitteita jää vuodenvaihteesta yli, ei niitä saa säilyttää missä tahansa. Asuinhuoneistoissa saa säilyttää enintään viisi kiloa ilotulitteita tai muita pyroteknisiä välineitä. Varmista, että ne ovat lasten ulottumattomissa. Säilytys ei ole luvallista kerrostalon ullakko- tai kellaritiloissa.

Lukitussa pihavarastossa sallittu määrä on 25 kiloa. Varastotilan on oltava vähintään 10 metrin päässä asutusta rakennuksesta sekä vähintään viiden metrin päässä naapurin rajasta ja yleisestä tiestä. HäSa

 

Lue myösNäin toimivat uudenvuodentinan korvikkeet sokeri, mehiläisvaha, steariini ja mikrosaippua