Kanta-Häme

Valtio jakoi rahaa opetusryhmien pienentämiseen

Hämeenlinnan kaupunki saa opetus- ja kulttuuriministeriöltä 140 000 euroa avustusta opetusryhmien pienentämiseen ja lisähenkilökunnan palkkaamiseen.

Avustus kohdentuu kahdeksalle koululle. Suurimman summan, 33 617 euroa saa Seminaarin koulu. Avustuksia saavat myös Hakkalan koulu, Hauhon Yhtenäiskoulu, Iittalan yhtenäiskoulu, Kirkonkulman koulu sekä Konnarin, Lyseon ja Tuuloksen koulut.

Janakkalaan myönnetty 15 000 euron avustus kohdentuu Leppäkosken ja Vähikkälän kouluille, Riihimäellä 132 000 euron avustus jaetaan kahdeksan koulun kesken. Suurimman summan, 27 000 euroa, saa Harjunrinteen koulu.

Ministeriö ohjasi lisärahoitusta haastavampien alueiden kouluille eli alueille, joissa on paljon työttömyyttä, alhaisempi keskimääräinen koulutusaste tai suurempi vieraskielisen väestön osuus.

Avustusta saivat koulut, joiden opetusryhmissä on tehostetun tai erityisen tuen piirissä olevia ja erikoissairaanhoidon piirissä oppilaita. Avustus koskee myös esiopetusta, joka toteutetaan päiväkodeissa ja kouluissa.

Avustuksella tuetaan opetuksen järjestäjien mahdollisuuksia palkata opettajia samanaikaisopettajuuteen, jakaa opetusryhmiä, lisätä jakotunteja sekä lisätä koulunkäyntiavustajien määrää.

Ministeriö tiedotti avustuksista tiistaina. Yhteensä jaossa oli 17 miljoonan euron potti, ja rahaa jaettiin 234 opetuksen järjestäjälle. Avustukset koskevat vuosia 2017–2018.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic