Kanta-Häme Hämeenlinna

Valtiolta miljoona euroa vähävaraisten lasten liikuntaan – Hämeenlinnan seutukin sai siivunsa

Miljoonan euron potista tuli Kanta-Hämeeseen 52 000 euroa.
Myönnetyn avustuksen tavoitteena on edistää vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista liikuntaseuroissa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Myönnetyn avustuksen tavoitteena on edistää vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista liikuntaseuroissa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen yhteensä miljoona euroa.

Avustusta myönnettiin lukuisille erikokoisille kunnille, jotka jakavat avustukset edelleen liikuntaa järjestäville yhdistyksille. Avustuksilla tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista seurojen ohjatussa viikoittaisessa toiminnassa.

 

Kanta-Häme sai potista yhteensä 52 000 euroa.

Eniten avustusta saivat Hämeenlinna (21 000 euroa) ja Riihimäki (11 000 euroa). Janakkala saa tukea 6000 euroa kuten myös Forssan kaupunki. Jokioisten ja Tammelan osuus oli 3000 euroa ja Ypäjän 2000 euroa.

Aluehallintoviraston tietokannan mukaan Hattulalle, Hausjärvelle, Lopelle, Humppilalle, Somerolla ja Urjalalle tukea ei myönnetty.

 

Tukea hakivat kunnat itse. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kunnilla oli mahdollisuus hakea vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen kohdennettavaa erityisavustusta.

Kyse on kertaluontoisesta kokeilusta. Jatkossa on mahdollista vahvistaa kaikille avointa seuratukea.

Jaetulla avustuksella halutaan lisätä yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia sekä tarjota syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille tilaisuus harrastaa. Lisäksi avustuksella ehkäistään liikuntaharrastuksesta luopumista pitämällä vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret toiminnassa mukana liikkujina, urheilijoina ja seuratoimijoina. HäSa

Päivän lehti

29.1.2020