Kanta-Häme

Valtiolta rahaa uimahallin remonttiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu Hämeenlinnan uimahallin remonttiin noin kymmenen prosentin osuudella.

Ministeriö julkaisi maanantaina vuosien 2015-2018 liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmansa, jossa Hämeenlinnan uimahallille luvataan 800 000 euroa vuonna 2015.

Uimahallin vuonna 1976 valmistuneen vanhan puolen peruskorjausta on suunniteltu siitä lähtien, kun hallin laajennus valmistui vuonna 2001. Peruskorjaus piti tehdä heti laajennusosan valmistuttua, mutta siihen ei löytynyt tuolloin rahaa.

Vanhalla puolella on kuluneiden 13 vuoden aikana tehty vain pieniä pintaremontteja. Nyt halli on kuitenkin suuren uudistuksen tarpeessa.

Kymmenen miljoonan remontti

Kaupungin budjetissa hallin korjaaminen on arvioitu noin 10 miljoonan euron urakaksi. Opetusministeriön mukaan liikuntatilojen osuus kustannusarviosta on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Ministeriö kattaa tästä summasta kymmenen prosenttia eli 800 000 euroa. Kyseessä on suurin mahdollinen uimahallin korjaamiseen myönnettävä summa.

Uimahallin peruskorjauksen tarveselvityksessä ehdotetaan, että hallin yhteyteen rakennettaisiin noin 400 neliön suuruinen sisäliikuntatila. Se korvaisi purettavan Hämeenkaaren jättämää aukkoa keskustassa.

Uimahalli kuuluu Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:lle. Valtaosa remontista rahoitetaan halliyhtiön lainalla.

Peruskorjausta esitetään kaupungin investointisuunnitelmaan vuosille 2015-2016.

Opetus- ja kulttuuriministeriön esitys yhteensä 111 miljoonan euron liikuntapaikkatuista on ehdollinen ja riippuvainen mukaan hyväksyttyjen hankkeiden toteutumisesta. (HäSa)