Kanta-Häme Hämeenlinna

Valtuusto äänesti talouden tasapainottamisohjelmasta heti aluksi – Käsittelyä jatketaan

Myllymäen koulun kohtalo on yksi kaupungin säästöohjelmassa ratkaistavista asioista. Arkistokuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jo paljon porua aiheuttanut talouden tasapainottamisohjelma tuli valtuustolle maanantaina vain tiedoksi. Se sai odotetusti kritiikkiä pienten valtuustoryhmien edustajilta.

Tasapainottamisohjelmaan sisältyvät muun muassa selvitysten teko Myllymäen koulun, Sairion päiväkodin ja kahden terveysaseman lakkauttamisesta.


Lulu Ranne
(ps.) esitti pykälän palauttamista kaupunginhallitukselle uuteen valmisteluun. Sitä esitti myös vasemmistoliiton Irma Taavela.

Juhani Lehto (vas.) piti ohjelmaa huonosti valmisteltuna, sillä yksikään siinä esitetyistä toimenpiteestä ei ole hänen mielestään rakenteellinen uudistus.

Kritiikin esittäjät katsoivat, että asia liittyy kaupungin ensi vuoden talousarvion valmisteluun, ja siksi valtuuston olisi pitänyt päästä käsittelemään asiaa kunnolla talousarvion yhteydessä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) vastasi, että kaupunginhallituksen päätös tasapainotusohjelmasta liittyy myös kuluvan vuoden budjettiin.

Rautio ja valtuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas (sd.) muistuttivat myös, että kaupungin hallintosäännön mukaan kaikki ohjelman kohdat tulevat aikanaan valtuuston päätettäviksi, kunhan niistä tehtävät selvitykset valmistuvat.

 

Alkuiltapäivän äänestyksessä talouden tasapainottamisohjelman käsittelyn jatkamisesta maanantain valtuustossa sai jatkaminen 41 ääntä ja asian palauttaminen kaupunginhallitukselle 10 ääntä. HäSa

 

Lue myös: Toriparkista ei kansanäänestystä vaan kansalaiskysely – Kysely järjestetään talvella, toriparkista päätetään keväällä (11.11.2019)

Lue myös: Valtuusto ratkaisee tänään veron korotuksen ja kansanäänestyksen toriparkista – Katso suora lähetys kokouksesta (11.11.2019)