Kanta-Häme

Valtuusto löysi kompromissin kouluista

Janakkalan valtuusto päätti maanantaina yllättävän lyhyen väännön jälkeen uusien koulukeskusten suunnittelun ja tarveselvityksen käynnistämisestä.

Asia käsiteltiin osana ensi vuoden talousarviota ja lähivuosien taloussuunnitelmaa, ja valtuustoryhmien puheenjohtajat olivat löytäneet kompromissin, joka kelpasi kaikille.

Kunnanhallitus esitti, että Heinäjoen sekä Vähikkälän ja Tanttalan koulut olisi lakkautettu riippumatta sitä, mitä muusta kouluverkosta tarveselvityksen perusteella päätetään.

Keskustan ryhmyri Osmo Tokeensuu esitti, että tästä linjauksesta luovutaan ja että ennen uusien koulukeskusten valmistumista koulu lakkautetaan vain siinä tapauksessa, että oppilasmäärä painuu liian alas.

Janakkalassa on aiemmin päätetty, että koulu lakkautetaan, jos sen oppilasmäärä on kahtena peräkkäisenä vuonna alle 28 ja myös seuraavan vuoden oppilasennuste alittaa tämän rajan. Näillä kriteereillä Heinäjoen koulu lakkautetaan todennäköisesti elokuussa 2018, mutta Vähikkälä ja Tanttala saavat jatkoaikaa.

Valtuusto hyväksyi Tokeensuun muutosesityksen yksimielisesti.

Eniten budjettivaltuustossa keskusteltiin Ilveslinnan alueen uudesta päiväkodista. Kunnanhallitus päätti viime kuussa, että päiväkoti toteutetaan kunnan omana hankkeena eikä yksityisenä.

Budjettikokouksessa Ari Laivola (kok.) esitti, että päiväkoti annetaan sittenkin yksityisen toimijan toteutettavaksi ja kunta myy tontin tähän tarkoitukseen. Lisäksi valmistellaan päivähoidon palvelusetelin käyttöönotto.

Äänestyksessä Laivolan esitys voitti kunnanhalituksen esityksen äänin 31-11.

 

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic