Kanta-Häme Hämeenlinna

Valtuusto päättää pysäköintiyhtiön 11 miljoonan takauksesta

Asemanrantaan havitellaan kerralla lähes 600 pysäköintipaikkaa.
Asemanrannan pysäköintitaloon suunnitellaan myös pyöräparkkia.

Kaupunginvaltuusto saa piakkoin käsiteltäväkseen Asemanrannan pysäköintilaitokseen liittyvän lainantakauksen.

Kaupungin talouspalvelut on kilpailuttanut Hämeenlinnan Pysäköinti oy:lle 11,3 miljoonan euron lainan. Edullisin tarjous tuli Kuntarahoitukselta.

 

Pysäköintiyhtiö pyytää kaupungilta omavelkaista takausta 20 vuodeksi otettavaan lainaan. Kaupunginhallitus esittää, että takaus myönnetään, kun yhtiö luovuttaa kaupungille lainasummaa vastaavan määrän panttikirjoja.

Hämeenlinnan Pysäköinnin on tarkoitus aloittaa kesällä Asemanrannan pysäköintitalon rakennuttaminen. Rakennuksen odotetaan valmistuvan ensi vuoden syksynä.

Taloon tulee 599 pysäköintipaikkaa. Se rakennetaan kerralla, koska hankkeen vaiheistaminen olisi tullut 1,5 miljoonaa euroa kalliimmaksi.

Yhteensä pysäköintilaitoksen ja siihen liittyvien muiden tilojen kokonaishinnaksi arvioidaan 17,8 miljoonaa euroa.

 

Pysäköintipaikkojen lisäksi rakennuskompleksiin tulee tilat päivittäistavarakaupalle ja toinen pienempi liiketila.

Kaikille autopaikoille tulee mahdollisuus moottorinlämmitykseen tai sähköauton ns. hitaaseen lataukseen. Lisäksi luvassa on kuusi paikkaa pikalataukseen.

Laitokseen tehdään tilat autopesulalle, rengasvarastolle sekä polkupyörien pysäköinnille. Myös sähköavusteisten pyörien akkujen lataus on mahdollista. Pyöräilyvarusteille tulee säilytyspaikka. Talossa on ympärivuorokautinen valvonta. HÄSA

11.4. klo 10.12 juttuun korjattu sähköautojen latausta koskeva osio eli hidas lataus on mahdollista kaikilla paikoilla.