Kanta-Häme

Valtuustoaloitteessa toivotaan pyöräteitä Tervakoskelle

Sirpa Aution valtuustoaloitteessa toivotaan, että Etelä-Janakkalan tarpeet huomioitaisiin kevyen liikenteen väyliä suunniteltaessa.
Aloitteen jättäjä Sirpa Autio (toinen oikealta) keskusteli valtuuston kokoustauolla puoluetoverinsa Petri Hakamäen (kesk.) kanssa. Vasemmalla valtuuston puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) sekä keskustan valtuutetut Jyrki Nummenpää ja Suvi Pesonen.

Valtuutettu Sirpa Autio (kesk.) toivoo uusia kevyen liikenteen väyliä Tervakoskelle ja laajemminkin Etelä-Janakkalaan.

Hän jätti asiasta yhdeksän valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen, mutta muistutti, että oli esittänyt Tervakosken ja Riihimäen välistä kevyen liikenteen väylää jo vuonna 2015.

– Silloin vedottiin Hämeenlinnan seudun pyöräilyselvitykseen ja sanottiin, ettei liikenne Tervakosken suunnalla ole riittävää.

Aution mukaan tilanne on kuitenkin muuttunut ja liikenne lisääntynyt.

– Tervakoskelta ei ole pyöräteitä Janakkalan kirkolle, Hämeenlinnaan, Rehakkaan, Leppäkoskelle, Ryttylään, Vähikkälään eikä Riihimäelle. Millä eteläjanakkalalaiset toteuttavat valtakunnallisia toiveita ympäristöystävällisestä kulkemisesta – ei millään.

Autio huomauttaa, että on paljon ihmisiä, jotka eivät uskalla ajaa maanteillä autoliikenteen seassa. Jos Punkalla, Tervakosken eteläpuolella, asuva koululainen haluaa kulkea koulumatkansa pyörällä, hän joutuu käyttämään vilkasta 130-tietä, koska muuta reittiä kouluihin ei ole.

– Ehdotamme, että maakuntaliiton asiantuntijat ja Janakkalan edustajat huomioisivat Etelä-Janakkalan tarpeet kevyen liikenteen väylien suunnittelussa. Lisäksi ehdotamme, että yleiskaavaa ja maakäytön suunnitelmaa päivitettäisiin, aloitteessa sanotaan. HäSa

 

Hämeen Sanomat on perustanut suljetun Facebook-ryhmän Hämeen Sanomat Janakkala, jonka jäseniksi toivomme janakkalalaisia keskustelemaan kunnan ajankohtaisista asioista.  Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus auttaa meitä kirjoittamaan entistä kiinnostavampia juttuja Janakkalasta. Ryhmän ylläpitäjinä ja moderaattoreina toimivat Hämeen Sanomien toimittajat Juho Peltoniemi ja Jani Suhonen. Ryhmän jäseneksi voit hakea tästä linkistä.

 

 

Päivän lehti

26.2.2020