Kanta-Häme

Valtuustolle neljä puheenjohtajaa

Luottamuspaikkaneuvottelut liikahtivat Hämeenlinnassa hieman eteenpäin, kun viikonvaihteessa sovittiin luottamuselinten puheenjohtajien määrästä.

Puolueet sopivat, että uudella kaupunginvaltuustolla on puheenjohtajan lisäksi kolme varapuheenjohtajaa kuten nykyisellä valtuustollakin.

Kaupunginhallitus pärjää kahdella varapuheenjohtajalla, samoin lautakunnat. Pienempiin toimielimiin kuten yhtiöiden hallituksiin nimetään puheenjohtajan lisäksi yksi varapuheenjohtaja.

Valtuuston puheenjohtajamäärän taustalla on halu saada kaikkien puolueiden edustus kaupunginhallituksen kokouksiin. Valtuuston puheenjohtajat voivat osallistua niihin ja heillä on myös puheoikeus kaupunginhallituksessa.

– Tavoitteena on, että kaikkien ryhmien ääni tulee kuulluksi, luottamusneuvotteluista tiedottava kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jenna Kankaanpää korostaa.

Toisaalta myös vaalituloksen tulisi näkyä luottamuspaikkajaossa.

Seuraavan kerran ryhmät kokoontuvat neuvottelemaan lauantaina. Sitä ennen suurin ryhmä eli kokoomus lähettää muille ryhmille pohdittavaksi neuvotteluesityksen.

Myös keskusta on luvannut vertailuun oman esityksensä. HÄSA

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic