Kanta-Häme

Valtuuston ykköspaikka jaetaan Janakkalassa

Janakkalassa porvaripuolueet jakavat valtuuston puheenjohtajuuden alkavalla valtuustokaudella. Näin saatiin ratkaistua neuvotteluja jumittanut kiista.

Ensimmäiset kaksi vuotta valtuuston puheenjohtajana toimii kokoomuksen Esa Silvennoinen. Hän toimi samassa tehtävässä myös juuri päättyneellä valtuustokaudella.

Jälkimmäiseksi kahdeksi vuodeksi valtuuston johtoon siirtyy keskustan Merja Taponen, joka on nyt toiminut kunnanhallituksen puheenjohtajana. Tällöin Silvennoinen siirtyy valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi eli myös tämä paikka jaetaan.

Ensimmäiset kaksi vuotta toisena varapuheenjohtajana toimii vihreiden Petri Ojanen.

Keskustan Merja Taponen kertoo olevansa tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, vaikka se onkin ollut työn takana. Janakkalan valtuusto päättää luottamuspaikoista kokouksessaan ensi maanantaina.

– Pientä hiomista varmasti vielä tulee, eivätkä piirijärjestöt ole vielä edes sopineet maakunnallisista luottamuspaikoista, Taponen sanoo.

Valtuuston ensimmäinen ja kolmas varapuheenjohtaja istuvat näillä näkymin koko nelivuotiskauden. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on tarkoitus valita demarien Rauno Kurki ja kolmanneksi Eeva-Maria Tuominen (ps.).

Ilmarinen palaa hallituksen johtoon

Janakkalan kunnanhallituksen johtoon palaa yhden kauden tauon jälkeen demarikonkari Kalevi Ilmarinen. Sosiaalidemokraatit on uuden valtuuston suurin ryhmä, ja se liittoutui neuvotteluissa vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kanssa.

Tilanne on täpärä, sillä koalitiolla on valtuustossa 22 valtuutettua ja sen ulkopuolisilla ryhmillä yhteensä 21 valtuutettua.

Kalevi Ilmarinen kertoo tarttuvansa hallituksen puheenjohtajuuteen sillä mielellä, että töitä on edessä paljon. Hän uskoo, että hallituksen ja valtuuston työskentely sujuu sopuisasti, vaikka paikkajako vaatikin vääntämistä.

– Talous on ykkösasia. Me teimme 2,5 miljoonaa euroa alijäämäisen budjetin tälle vuodelle, eli tekemistä riittää kaikille. (HäSa)

Mainos