Kanta-Häme

Valtuustossa pitkät puheet, vähäiset muutokset

Paljon puhetta, mutta vähän villoja. Ensi vuoden tilausbudjettiin esitettiin lukuisia muutosesityksiä. Niillä ei kuitenkaan ollut suurta menestystä. Äänestyslinjat menivät useimmiten Pro Hämeenlinnan sekä kokoomuksen, SDP:n ja vihreiden muodostaman akselin välillä.

Loppujen lopuksi äänestyksissä meni läpi vain yksi muutos.

Se koski Hämeenlinnan terveyspalvelut -liikelaitoksen tavoitteita. Niihin lisättiin Sirpa Laakson (sd.) ehdotuksesta mainita siitä, että vuokralääkäreistä pyritään luopumaan.

Tämä äänestys päättyi numeroin 33-23 Laakson esityksen kannalle.

Kantolanniemi kuumotti

Kaikkein eniten puhuttiin Kantolanniemen tapahtumapuistosta. Siitä tehty aiesopimus sai runsaasti kritiikkiä Pro Hämeenlinnan puolelta.

Suunnitelmaa pidettiin niin raakileena, ettei se esimerkiksi Hannu Kärpäsen (kesk.) mielestä vielä tarvitse rahoitusta ensi vuoden budjettiin.

Sinänsä kukaan ei kritisoinut aiesopimusta, vaan sitä, että hankkeelle ollaan varaamassa rahaa.

Lulu Ranne (ps.) muistutti, että ympäristölupaprosessi vie ainakin puoli vuotta. Hän myös epäilee, että rahaa tarvitaan huomattavasti enemmän kuin nyt on varattu.

Sitä kukaan ei kiistänytkään. Moneen kertaan esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo selittivät, että nyt vasta tehdään selvityksiä.

– Niiden pohjalta voidaan myöhemmin valmistella tarkemmat laskelmat ja budjetit.

Esimerkiksi Ismo Soukola (ps.) epäili, ettei Hämeenlinna vedä sillä tavalla kuin esimerkiksi Seinäjoki ja Provinssirock.

Pekka Kääriäinen (kok.) taas ei käsittänyt ollenkaan, miksei tällaista kohtuuhintaista hanketta otettaisi Hämeenlinnaan ja vietäisi innolla eteenpäin, koska siitä hyötyvät täkäläiset palvelut suuresti.

Asiasta äänestettiin pariin otteeseen ja tapahtumapuisto rahoineen jäi budjettiin. Ehkä mielenkiintoisinta äänestyksissä oli, että Irma Taavela (vas.)äänesti tyhjää.

Hän periaatteessa kannattaa tapahtumapuistoa, mutta hänen mielestään aika on väärä.

– Kaipaisin myös toteuttamiseen innovatiivisia ratkaisuja. Esimerkiksi paikallinen osuuskunta voisi toteuttaa tapahtumapuiston.

Lääkejakelu vielä kerran

Budjettikeskustelun tuoksinassa käytiin läpi kaikki viime aikojen kipukohdat vaipoista pysäköintiin ja kaikki siltä väliltä.

Taas kerran keskusteltiin muun muassa Lammin sairaalasta ja sen lakkauttamisesta. Kaikki vannoivat vanhustenhuollon gurun Erkki Vauramon nimiin. Hänen sanomaansa tulkittiin tosin erilailla.

Sen verran uutisenpoikasta saatiin, että ikäihmisten lautakunnan viimeviikkoinen päätös lääkkeiden koneellisesta jakelusta menee vielä kaupunginhallitukseen.

Lautakuntahan päätti myöntää jakelun ilmaiseksi kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen asiakkaille.

Kaupunginhallitus selvittää, menikö kaikki pykälien mukaan ja mistä rahat päätöksen toteuttamiseen. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic