Kanta-Häme Hattula

Valtuutettu jätti aloitteen vihapuheen kitkemisestä Hattulassa – Vaati samalla julkista anteeksipyyntöä

Hattulan valtuusto kokousti Juteinitalossa keskiviikkona turvavälein. Alarivissä istuivat Mari Monto (vihr., vasemmalla), Kaj Nordenswan (kesk.), Ritva Viitala (kesk.) ja Pia Yli-Pirilä (kok.). Kuva: Esko Tuovinen
Hattulan valtuusto kokousti Juteinitalossa keskiviikkona turvavälein. Alarivissä istuivat Mari Monto (vihr., vasemmalla), Kaj Nordenswan (kesk.), Ritva Viitala (kesk.) ja Pia Yli-Pirilä (kok.). Kuva: Esko Tuovinen

Hattulan valtuuston elokuun kokouksen paikoin kiivas keskustelu sai jatkoa valtuuston syyskuun kokouksessa keskiviikkona.

Valtuutettu Ritva Viitala (kesk.) vaati kokouksessa julkista anteeksipyyntöä kunnanhallituksen puheenjohtajalta Matti Puotilalta (kok.). Puotila ei vastannut Viitalalle mitään, ja valtuuston kokous päättyi siihen.

Molemmat vetosivat Koivistoon

Viitala viittasi sananvaihtoon, joka koski elokuun valtuustossa käsiteltyä työsuojelukiistaa. Viitala syytti tuolloin kokouksessa kunnanhallitusta ja erityisesti sen puheenjohtajaa viivyttelystä asian hoidossa.

Puotila taas kertoi kunnanhallituksen toimineen sen tiedon varassa, että asia etenee avin kautta eikä kuulu enää kunnanhallitukselle. Tässä yhteydessä hän sanoi olevansa hämmästynyt siitä, että ”seurakunnan diakonissa valehtelee valtuustossa”.

Videoleike elokuun valtuustosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Sekä Viitala että Puotila kertoivat saaneensa tiedon työsuojeluilmoitusten käsittelystä kunnanjohtaja Katariina Koivistolta. Hän on tällä hetkellä opintovapaalla eikä ollut paikalla myöskään elokuun valtuuston kokouksessa.

”Ammatti ei liittynyt mitenkään”

Viitalan mukaan hänen siviiliammattinsa ei liittynyt mitenkään käsiteltävään asiaan eikä hänen toimintaansa kunnallispolitiikassa. Hän koki sen esiintuomisen tässä yhteydessä loukkaavana.

Matti Puotila sanoo, ettei hänellä ole tarvetta kommentoida Viitalan keskiviikkoista puhetta.

Ritva Viitalan puheenvuoro valtuustossa 9.9.2020. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Viitalan puheenvuoro koski varsinaisesti valtuuston keskiryhmien yhdessä allekirjoittamaa aloitetta, jonka mukaan Hattulassa pitäisi olla nollatoleranssi kaikenlaiselle vihapuheelle, solvaamiselle, henkilöön menevälle arvostelulle ja kiusaamiselle.

Aloitteen mukaan kaikkien kunnan luottamushenkilöiden ja työntekijöiden tulisi sitoutua asiasta laadittavaan huoneentauluun. HÄSA

Lue myös: Hattulan kunnanvaltuusto ei selvitä kunnanhallituksen luottamusta – Vaalien läheisyys painoi vaakakupissa, esityksen allekirjoittaneet pettyivät päätökseen (6.8.2020)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic