Kanta-Häme

Valtuutetulle vaaditaan eroa Hausjärvellä

Kokoomuksen valtuutettu Olli-Pekka Hynönen nostaa kuumia tunteita Hausjärvellä.

Koulukuljetusten ympärillä käyty ja jo vuosi sitten alkanut some-kirjoittelu on johtanut kansalaisadressin perustamiseen nettiin. Adressin tarkoitus on saada Hynönen erotetuksi kunnanvaltuustosta.

Kokoomuksen valtuustoryhmän johtaja ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Kyösti Arovuori tuomitsee jyrkästi asiattoman käytöksen.

– Kenenkään ei pidä mennä henkilökohtaisuuksiin. Tässä on menty kaikkien sivistyneiden tapojen ulkopuolelle, Arovuori toteaa.

Valtuustoryhmän mahdollisuudet ratkaista poliittisesti tulehtunut ilmapiiri ovat Arovuoren mielestä rajalliset. Ryhmä ja sen jäsenet ovat keskustelleet jo useaan otteeseen Hynösen kanssa some-kirjoittelun tarpeettomuudesta.

– Jos populistisesti lähdemme erottamaan hänet kokoomuksen valtuustoryhmästä, hän jatkaa joka tapauksessa sekä valtuutettuna että perusturvalautakunnassa, Arovuori toteaa.

Huhtikuun kuntavaaleissa äänestäjät ratkaisevat keitä ensi valtuustoon valitaan. Kyösti Arovuori toteaa myös puolueella olevan mahdollisuus harkita, kenet ottaa ehdokkaaksi vaaleihin.

Olli-Pekka Hynönen ei aio enää asettua ehdokkaaksi, muttei eroa valtuustosta ennen vaaleja. Kolme kautta valtuustossa on hänen mukaansa riittävästi tehtävässä.Some-keskusteluihinkaan häntä ei enää saa provosoitua mukaan.

– Myönnän kirjoitelleeni harkitsemattomasti ja some-kiusattuna aivan liian jyrkästi.

Kuntaliiton lakimies Tarja Krakau kertoo, että vaaleilla kunnanvaltuustoon valitun valtuutetun voi erottaa luottamustehtävästään vain rikostuomion perusteella.

Lautakunnasta erottaminen edellyttää tilapäisen valiokunnan asettamista luottamusaseman väärinkäytön ja luottamuksen menettämisen osoittamiseksi. Yksittäistä lautakunnan jäsentä ei voida erottaa vaan valtuuston on erotettava koko lautakunta ja valittava tilalle uusi.

Hausjärven kokoomuksen hallitus toteaa someen Olli-Pekka Hynösen tapauksen johdosta antamassaan lausunnossa, ettei milloinkaan hyväksy yksilöön kohdistuvaa epäkunnioittavaa käyttäytymistä, tapahtui se sitten julkisesti tai kahdenkeskisissä kohtaamisissa.

Adressissa perustellaan erottamistarvetta Hynösen asiattomalla käytöksellä.

”Hausjärven Liikenteen omistaja, kunnanvaltuutettu Olli-Pekka Hynönen on sosiaalisessa mediassa julkisesti arvostellut ja nimitellyt rankalla kädellä asiakkainaan olevia alaikäisiä lapsia sekä näiden perheitä.

Hynönen on nimitellyt kyyditettäviä oppilaitaan mm. mielenvikaisiksi, ja Asperger-erityislasta idiootiksi ja ”tärviöksi”.” Näin todetaan adressissa.

Adressi on tarkoitus jättää syyskuun loppupuolella kunnanhallitukselle käsiteltäväksi. HÄSA