fbpx
Kanta-Häme

Vanaja Koulutus aloittaa vuoden alussa

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on perustanut Vanaja Koulutus -nimisen osakeyhtiön, jonka tehtävänä on tarjota koulutus- ja työelämäpalveluja asiakkaiden tarpeisiin. Yhtiö aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Yhtiön perustamisella ratkaistaan kuntalain muutoksen myötä tullut vaatimus yhtiöittämisvelvoitteesta. Sen mukaan kunta tai kuntayhtymä ei voi toimia kilpailutilanteessa markkinoilla, vaan toiminta on yhtiöitettävä.

Yhtiöittämisvelvoitteen mukaisesti Koulutuskuntayhtymä Tavastia siirtää työvoimapoliittisen ja muun kilpailutilanteessa markkinoilla tarjottavan arvonlisäverollisen koulutuksen ja muut osaamisen kehittämisen palvelut uuden osakeyhtiön hoidettavaksi.

Uuden yhtiön toimintaa ovat Ammattiopisto Tavastian työvoimakoulutus, korttikoulutukset, Vanajaveden opiston kotoutumiskoulutus sekä molempien oppilaitosten yrityksille ja yksityisille tarjoama muu koulutus.

Yhtiön toimitusjohtajana aloittaa Ammattiopisto Tavastian aikuiskoulutusjohtaja Arto Ruhala.

Osakeyhtiölain mukaan ylintä päätösvaltaa yhtiössä käyttää yhtiökokous. Yhtiön varsinaisesta toiminnasta vastaa hallitus, johon kuuluvat kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen, ammattiopiston rehtori Heini Kujala ja Vanajaveden opiston rehtori Outi Itäluoma.

Yhtiö ostaa opetushenkilöstön työpanoksen Ammattiopisto Tavastiasta ja Vanajaveden opistolta. Taloushallinto-, it- ja viestintäpalvelut hankitaan palvelujen ostoina koulutuskuntayhtymältä. HäSa

———————

Juttua korjattu 23.11. klo 19.20: Uuden osakeyhtiön nimi on Vanaja Koulutus oy. Korjattu kirjoitusasua.

Menot