Kanta-Häme

Vanajan kamarikuoro juhlii kevättä

Lapsi- ja nuorisokuoroistaan palkittu kanttori Ismo Savimäki on myös aikuisten laulattaja. Savimäen vuonna 1994 perustama Vanajan kamarikuoro viettää tänä keväänä hämäläistä 20-vuotisjuhlaansa.
 
Kuoron 20-vuotisjuhlakonsertti järjestetään 23. toukokuuta Vanajan kirkossa. 
 
Konsertissa kuullaan muun muassa otteita muutamista kuoron ohjelmistoon kuuluvista kirkkomusiikkiteoksista.
 
Lisäksi ohjelmassa on Piae Cantiones -lauluja ja muita pikkukappaleita, joita on kertynyt vuosien varrelta mukaan muun muassa kuoron lukuisilta ulkomaanmatkoilta Englantiin, Puolaan, Itävaltaan, Italiaan ja Baltian maihin. 
 
Vanajan kamarikuoro oli itse asiassa ensimmäinen kuoro, jonka Ismo Savimäki perusti saavuttuaan nuorena kanttorina Hämeenlinnaan 1990-luvun alussa.
 
– Ajatuksena oli alusta asti tehdä mahdollisimman hyvää ja laadukasta musiikkia, mutta ei ryppyotsaisesti, Savimäki sanoo.
 
Savimäki on johtanut kuoroa lyhyitä taukoja lukuun ottamatta koko sen olemassaolon ajan.
 
Kuoron ohjelmistossa on aina ollut rinnakkain melko suurimuotoisia kirkkomusiikkiteoksia sekä pienempiä sekakuoroteoksia, myös maallista ohjelmistoa.
 
Mozartin Requiemin ja Bachin jouluoratorion kaltaisten ikiklassikoiden lisäksi kuoro on esittänyt runsaasti modernimpaa kirkkomusiikkia. 
 
Uudemmista teoksista kuoron ohjelmistoon kuuluvat muun muassa John Rutterin Requiem sekä Karl Jenkinsin Stabat Mater. 
 
Jälkimmäisen teoksen Vanajan kamarikuoro esitti yhdessä Vanajan nuorisokuoron ja lauluyhtye Piaceren sekä Sibelius-opiston kamariorkesterin kanssa Hämeenlinnassa viimeksi tänä keväänä. 
Kuoroon kuuluu kolmisenkymmentä laulajaa Hämeenlinnan seudulta. Mukana on jo muutamia Savimäen lapsi- ja nuorisokuoroista aikuisiksi kasvaneita laulajiakin.
 
Monet Vanajan kamarikuoron jäsenistä ovat opiskelleet tai opiskelevat laulua esimerkiksi Vanajaveden opiston aikuisille tarkoitetuissa musiikin perusopinnoissa.
 
Vanajan kamarikuoron 20-vuotisjuhlakonsertti Vanajan kirkossa lauantaina 23. toukokuuta 2015 kello 17.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic