Kanta-Häme

"Juhlavastaanotto on noussut Suomen toiseksi isoimmaksi itsenäisyysjuhlaksi" – Vanajanlinnan lähes tuhannen vieraan juhlissa on iso työ

Itsenäisyyspäivän aaton vastaanotto on vuoden isoin juhla Vanajanlinnassa.
Vanajanlinnan pääkokki Mika Jokela ja henkilökunta valmistuivat lähes tuhannen vieraan ruokailuun keskiviikkoiltapäivänä ennen itsenäisyyspäivän aaton juhlavastaanottoa.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet avattiin perinteisesti Vanajanlinnan juhlavastaanotolla keskiviikkona. Lähes tuhat vierasta juhli itsenäisyyspäivän aattoa Vanajanlinnassa 21. kerran.

Millainen ponnistus itsenäisyyspäivän vastaanotto on Vanajanlinnalle, hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo?

– Nämä ovat meidän vuoden isoimmat yksittäiset juhlamme. Vaatii erittäin paljon työtä, kun vieraita on vajaa tuhat ja illalla esiintyy kolme bändiä. Meillä on paljon kiireapulaisia auttamassa, ja oma henkilökunta tietää missä mennään, kun meneillään on myös pikkujoulukausi.

Kauanko juhlien suunnittelu kestää?

Olemme jo viikon verran tehneet juhlatilaa. Juhlat on tehty niin monta kertaa, että kokemusta on. Isommat juhlat vaativat enemmän organisointia. Esimerkiksi narikkapaikkoja, ruokaa ja juomaa pitää olla riittävästi, ja isojen ruokamäärien valmistamisessa kestää pitkään.

Mikä merkitys vastaanotolla on Vanajanlinnalle?

– Se on meidän vuoden kallein markkinointitoimenpiteemme, mutta haluamme sen tehdä. Juhlavastaanottomme on noussut Suomen toiseksi isoimmaksi itsenäisyysjuhlaksi aattona ennen linnan juhlia. Tämä on noteerattu hyvin iltapäivälehtiä myöten.

– Näin mittavalla juhlalla on heijastusvaikutuksia koko kaupunkiin. Kaikki kampaamot ja taksit on varattu täyteen, ja juhlavaateliikkeissä kauppa käy erittäin hyvin. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020