Kanta-Häme

Vanajanlinnassa otettiin varaslähtö itsenäisyyteen jo 15. kerran

Jo perinteeksi muodostuneet Vanajanlinnan itsenäisyyspäivän juhlat houkuttivat paikalle ennätysmäärän vieraita jo 15. kerran.

Keittiötoimen johtajan ja tarjoiluista vastaavan Mika Jokelan mukaan tänä vuonna oli aika kokeilla jotain uutta perisuomalaisen poron ja lohen sijasta. Pitopöydät notkuivat muun muassa minikokoisista hampurilaisista ja pitsoista, sushirullista sekä luumukastikkeen kanssa tarjoillusta possurillettesta.

– Totta, viime vuonna menu oli aika lailla lihaisampi, toista kertaa itsenäisyyttä Vanajanlinnassa juhliva Jenniina Kärpänen huomasi.

Handelsbankenissa asiakasvastaavana työskentelevä Kärpänen muisteli erityisen lämmöllä juhlien viimevuotistakin esiintyjää Käsityöläisiä. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Kärpäsen mukaan tunnelma on katossa myös tänä vuonna.

Parasta on tunnelma

Café Kukon omistajat Tanja ja Teemu Kukko olivat mukana juhlahumussa ensimmäistä kertaa.

– Kutsu on käynyt kyllä joskus aikaisemminkin, mutta silloin emme ole päässeet paikalle.

Teemu Kukko päivitteli lämmintä piisaavan.

– Ulkona taitaa olla jo liian viileää, mutta kellarikerroksessa täytyy ehkä käydä vilvoittelemassa.

Vuoden 2001 Miss Suomi Heidi Sohlberg oli saapunut paikalle hyvän ystävänsä Satu Rautevaaran kanssa. Vanajanlinnan juhlat olivat hänelle jo yhdennettoista.

Paikalle houkuttavat ystävät ja tuttavat vuosien takaa.

– Täällä näkee sellaisia ihmisiä, joita ei välttämättä näe vuoden aikana missään muualla. Kun toimittaja kysyy, tänä iltana on tiedossa tietenkin vain rauhallista juhlimista, Sohlberg naureskeli. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic