Kanta-Häme

Vanajanranta II:n rakentaminen voi alkaa keväällä

Vanajanranta II -asuinalueen maaperän puhdistus jatkuu lokakuussa.

Vanajantien varressa sijaitseva Kantolan parketti muuttaa tiloistaan syyskuun aikana, jonka jälkeen myymälärakennukset puretaan.

Kyseisen tontin sekä kaksi muuta tonttia alueelta osti kesäkuussa lahtelainen rakennusliike Salpausselän rakentajat oy.

– Myyjän pitää sopimuksen mukaisesti puhdistaa maaperä. Sitä päästään varmaan aloittamaan lokakuussa, ja työn pitäisi olla valmis tammikuun tienoilla, kertoo Salpausselän rakentajien toimitusjohtaja Tapani Pöyry.

Pöyryn mukaan yhtiön omistamille tonteille suunniteltujen kerrostalojen yksityiskohdat ovat vielä avoinna.

– Suunnittelu ei ole vielä oikein millään mallilla. Ennakkomarkkinointi on tarkoitus aloittaa talvella.

Rakentaminen alkaa kysynnästä riippuen aikaisintaan ensi keväänä.

Kahden kerrostalon rakentamisen mahdollistavan tontin entisen huoltoaseman alueelta varannut Peab oy ei ole suunnitellut tarkempaa aikataulua rakentamiselle. Yritys on rakentamisen taantuessa lakkauttanut Hämeenlinnan konttorinsa.

– Olemme vielä hankkeessa mukana. Teemme suunnitelmia, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, kertoo Tampereen toimiston yksikönjohtaja Matti Joensuu.

Suunnitteluvaiheessa mukana ollut NCC on vetäytynyt hankkeesta.

Hämeenlinnan kaupunki omistaa alueelta kaksi tonttia, joista toiselle on kaavoitettu liiketiloja sisältävä asuintalo ja toiselle kerrostaloja.

– Asuinliiketalon tontista on käyty neuvotteluja, mutta kerrostalotonttia ei ole vielä markkinoitu, kertoo kesäkuussa hyväksytyn asemakaavan valmistellut kaupungingeodeetti Aki Järvinen.

Vanajanranta II:n alueelle on kaavoitettu 3-8 kerrosta korkeita asuintaloja sekä yksi liiketiloja sisältävä asuinkerrostalo.

Asemakaavan mukaan alueella saattaa olla sen valmistuttua noin 200 asuntoa, joissa asuisi hieman yli 400 henkilöä. Kokonaisuudessaan alueen on suunniteltu valmistuvan vuoteen 2020 mennessä. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020