Kanta-Häme

Vanajantielle asfalttia kesäkuun puoliväliin mennessä

Työmaana talvehtinut Vanajantien kaupunginpuoleinen pää saa asfaltin kesäkuun puoliväliin mennessä. Viimeistelytyöt alkavat katukiveysten asennuksilla jo huhtikuun aikana.

– Alustava takaraja töille on 17. kesäkuuta. Silloin pitäisi sekä ajoradan että kevyen liikenteen väylien olla asfaltoituna. Myös vihertöitä tehdään, mutta esimerkiksi puiden istutuksia on järkevämpi jättää vähän syksymmällä, kertoo vs. rakennuspäällikkö Perttu Ketola Linnan Infrasta.

Hänen mukaansa Vanajantien työt etenevät suunnitellussa aikataulussa ja viimeistely aloitetaan, kunhan yöpakkaset ovat ohi ja maa on sulanut. Työt aloitetaan kivitöillä, joiden aikana asennetaan paikalleen muun muassa graniittiset reunakivet.

– Nämä ovat aika hitaita työvaiheita ja varsinkin toukokuun on varmastikin kiireinen kuukausi.

Samassa yhteydessä Vanajantien, Paasikiventien ja Keinusaarentien risteys palautetaan liikennevaloristeykseksi. Osa valotolpista on vain peitetty, joten ne saadaan nopeasti käyttöön. Vanajantien päähän sen sijaan tulee uudet tolpat.

Huhti-toukokuun aikana myös puhdistetaan kaksi Vanajantien tonttia pilaantuneista maa-aineksista. Töitä tehdään Paasikiventien ja Vanajantien risteyksessä olevalla ns. vanhalla Säästö-Karien tontilla sekä Vanajantien, Vanajanrannankadun ja Aurinkokadun rajaamalla tontilla. Näiden kahden väliin jäävä tontti on jo ehditty kunnostaa aiemmin.

Tonttien maaperästä poistetaan muun muassa sekalaista rakennusjätettä, puuta, betonia ja pilaantunutta maata.

Tonteille liikennöinti tapahtuu töiden ajan Aurinkokadun ja Vanajanrannankadun kautta. HäSa