Kanta-Häme

Vanajantien remontissa riittää tekemistä

Vanajantien remontti tulee vaikuttamaan tien käyttäjiin aiempaa enemmän. Maapohjaa on kesän aikana kalkkistabiloitu. Syvä- ja massastabilointi sekä kaivutyöt jatkuvat vielä pitkälle syksyyn.

Remontista vastaavan Linnan Infran maanrakennusmestarin Perttu Ketolan mukaan remontti tulee vaikuttamaan liikennejärjestelyihin.

– Loppukesästä on tarkoitus ottaa käyttöön vain yksi kaista, jonka liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Työmaa elää koko ajan, joten varmaa aikataulua on mahdotonta sanella.

Stabiloinnin lisäksi tämän vuoden puolella on tarkoitus uusia tien viemärit ja vesihuolto. Ketolan mukaan vesihuollon rakentaminen on lähtenyt käyntiin hitaasti, koska pohjan vahvistustyöt ovat vielä kesken.

Liikenne siirretään kulkemaan nyt rakennettavalle alueelle sitten, kun vesihuollon työt on tehty.

Maapohjan vahvistamisella halutaan rauhoittaa tien pinnan eläminen tulevaisuudessa. Pintatyöt aloitetaan vasta ensi keväänä ja pintamateriaaliksi tulee asfaltti.

Maapohjan päälle tehdään monta pintakerrosta, joiden alapuolelle yli metrin syvyyteen asennetaan suodatinkangas. Remontin on arvioitu valmistuvan kesällä 2016.

Vanajantiestä tehdään 1+1-kaistainen tie, joka voidaan tarvittaessa muuttaa 2+2-kaistaiseksi. Kevyen liikenteen väylä rakennetaan uudelleen. Saneeraus tehdään tieosuudelle Paasikiventien alusta Kutalanjoen sillalle.

– Emme tietenkään voi taata, ettei tien pinta eläisi remontin jälkeenkin. Parempi siitä kuitenkin tulee varmasti. Nyt on juuri oikea aika tehdä tämä, koska Kantolan tapahtumapuisto ja alueelle rakennettavat asuintalot tulevat lisäämään tien liikennettä, Ketola sanoo.

Tietyömaan kuoppia täytettiin ja epätasaista tietä tasoitettiin ennen AC/DC:n konserttia. Nyt töitä jatketaan normaalisti. Tällä hetkellä käytössä oleva kevyen liikenteen väylä tulee olemaan käytössä koko remontin ajan.

Linnan Infran mukaan remontti on edennyt suunnitellussa aikataulussa. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020