Kanta-Häme

Vanajaveden opiston siirto Tavastiaan etenee

Hämeenlinnan seudun kansalaisopisto eli Vanajaveden opisto aiotaan siirtää Koulutuskuntayhtymä Tavastian ylläpidettäväksi ensi vuoden alusta alkaen.

Asiaa on valmisteltu marraskuun lopulta alkaen. Nyt asiaa selvitellyt työryhmä on saanut valmiiksi luonnoksen siirtosopimukseksi ja opiston johtokunnan johtosäännöksi.

Asia oli Hämeenlinnan elämänlaatulautakunnan käsiteltävänä tällä viikolla, ja seuraavaksi se menee kaupunginhallitukseen ja sitten valtuuston päätettäväksi.

Edessä monta päätöstä

Yhtä lailla siirtoasia pitää käsitellä myös muiden osakaskuntien eli Hattulan ja Janakkalan päättävissä elimissä sekä Koulutuskuntayhtymä Tavastian valtuustossa.

Vanajaveden opiston vakituinen henkilöstö siirtyy Koulutuskuntayhtymä Tavastian palvelukseen. Tässä noudatetaan liikkeen luovutusta koskevia periaatteita.

Kansalaisopiston kuntayhtymän nykyinen hallitus jatkaa toimintaansa valtuustokauden loppuun, mutta siitä tulee Vanajaveden opiston johtokunta. Valtuustokauden lopussa eli vuonna 2016 tehdään päätös, tarvitaanko johtokuntaa sen jälkeen.

Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala sitoutuvat turvaamaan opiston nykyisen toiminnan tason opiston koko toiminta-alueella. Kuntien rahoitusosuus on tänä vuonna noin 543 000 euroa, josta Hämeenlinnan osuus on 350 000 euroa.

Opiston nimi säilyy uudistuksessa entisellään. Opiskelijoiden kannalta merkittävin muutos lienee se, että kaikki Kaurialan koulussa järjestetty opetus siirretään Hattelmalantielle Tavastian omistamaan G-rakennukseen. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic