Kanta-Häme Hämeenlinna

Vanajaveden Opistossa keskustelusarja tulevaisuudesta

Aiheina ovat muun muassa ilmastokriisi, tekoäly ja sote-uudistus.
Muun muassa ilmastonmuutos ja ilmastoahdistus nousevat keskustelusarjassa puheenaiheiksi.

Ex-uutistoimittaja Kari Mustonen aloittaa 17.9. Vanajaveden Opistossa kuusiosaisen keskustelusarjan ajankohtaisista aiheista otsikolla Merkityksellisiä ajatuksia 2020-luvulle ja tulevaisuuteen.

Ensimmäisessä tapaamisessa ruoditaan ilmastokriisiä ja sen haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle ja ihmisille – unohtamatta myöskään globaaleja vaikutuksia eli sitä, mitä ilmastonmuutokseen vastaaminen edellyttää meiltä.

Ilmastokeskustelun virittäjänä tapaamisessa kuullaan Hamkin biotalouden yksikön johtaja Mona-Anitta Riihimäkeä. Hamk on ollut aktiivinen suuntautuessaan hiilineutraaliksi ammattikorkeakouluksi.

Mona-Antti Riihimäki on työssään perehtynyt ilmastonmuutokseen ja ollut mukana Hämeenlinnan kaupungin hiilineutraalisuusohjelman teossa.

Siitä, kuinka Hämeenlinnan kaupunki suuntaa hiilineutraaliksi kunnaksi, on tilaisuudessa kertomassa Hämeenlinnan strategiapäällikkö Jari Pekuri.

Lisäksi kuullaan ja keskustellaan, mitä kuntalaiset ovat itse tehneet ja ideoineet ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi vuonna 2020.

Tilaisuudessa puhutaan myös ilmastoahdistuksesta ja korona-ahdistuksesta. Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg on kertonut julkisuudessa, kuinka ilmastokysymys ahdistaa. Niin on tehnyt myös muun muassa Atte Ahokas, vuoden 2020 hämäläinen Jokioisilta.

Ilmastoillassa varataan runsaasti aikaa keskustella omista tuntemuksista.

Merkityksellisiä ajatuksia 2020-luvulle ja tulevaisuuteen -sarjan toisessa osassa aiheena on tekoälyn tulevat vaikutukset työhön ja arkielämään.

Kolmannessa jaksossa puhutaan sote-uudistuksen vaikutuksista kantahämäläisten elämään: mitä uudistus ja palveluiden digitalisoituminen merkitsevät kuntalaiselle.

Kolmen viimeisen kerran aiheet loppuvuodeksi sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa.

Teemojen avaamiseksi voidaan kuunnella lyhyitä asiantuntijapuheenvuoroja paikalla auditoriossa tai tarvittaessa verkon välityksellä.

Ryhmän vetäjä Kari Mustonen on juuri eläköitynyt, pitkäaikainen Ylen uutistoimittaja ja väitöskirjaa valmisteleva ikuinen opiskelija, joka on kiinnostunut muun muassa ilmasto- ja sote-kysymyksistä.

Merkityksellisiä ajatuksia 2020-luvulle ja tulevaisuuteen -keskustelusarja torstaisin 17.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11. ja 3.12. kello 18–19.30. Vanajaveden Opisto, Jaakonkatu 28, auditorio.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic