Kanta-Häme

Vanajavesikeskus sai lisää taustatukea

Vanajaveden alueen vesistöjen ja ympäristön tilan parantamiseen tähtäävä Vanajavesikeskus saa seuraavan neljän vuoden ajaksi taustatuekseen yhdeksän pääyhteistyökumppania.

Vuosiksi 2014–2017 toimintaan sitoutuneet yritykset ja oppilaitokset laajentavat ja vahvistavat toiminnan rahoituspohjaa. Osa yrityksistä on ollut hankkeessa mukana aivan alusta lähtien, kuten myös keskuksen valuma-alueen kunnat sekä maakuntaliitto.

Kaikkia hankkeessa mukana olevia yhdistää halu pitää hyvää huolta Vanajavedestä ja sen ympäristössä asuvista. Maakunnassa toimivat yritykset ja yhteisöt kokevat, että ympäristöstä huolehtiminen on sekä yritysten että niiden asiakkaiden yhteinen etu. Lähiympäristön suojelussa kohtaavat yhteiset intressit ja arvopohjat.

Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtajan Martti Puran mukaan hankkeen seuraava askel on se, että kaikki yritykset voisivat halutessaan lähteä hankkeeseen pienelläkin panoksella mukaan.

– Myös sitä mietitään, miten yksittäiset ihmiset voisivat olla mukana, Pura kertoo.

Latva-alueiden mukanaolo tärkeää

Toimitusjohtaja Timo Heinosen mukaan HS-Vedelle mukanaolo on ollut alusta alkaen itsestään selvää.

– Me otamme vettä ja puhdistamme sitä. Meillä on myös erilaisia tutkimustarpeita esimerkiksi siitä, millaisilla jäteveden puhdistusmenetelmillä saataisiin mahdollisimman parhaat tuloksia.

Heinonen pitää myös tärkeänä, että hanke kattaa koko Vanajaveden valuma-alueen, eikä pelkästään vesistöä.

– Latva-alueet vaikuttavat hyvin paljon vesistön tilaan, hän muistuttaa.

Keskolle Vanajavesikeskuksen tukeminen on tapa tehdä vastuullisuustyötään näkyväksi myös paikallisesti.

– Tavoitteena on tuoda asiaa esiin myönteisessä hengessä ja saada aikaan kierre, jossa yhdessä asiakkaidemme kanssa voimme tehdä hyvää lähiympäristölle, luonnehtii K-kauppiasliiton puheenjohtaja ja Rautia-kauppias Tomi Korpisaari.

Hämeen Sanomille on luontevaa olla edistämässä asiaa, jonka myös lehden lukijat ja asiakkaat tuntevat tärkeäksi.

– Haluamme olla myös kertomassa alueen asukkaille, mitä lähivesille tapahtuu ja mitä niiden hyväksi voisi tehdä, luonnehtii lehden vastaava uutispäällikkö Veli-Matti Virtanen.

Yhteistyökumppanien julkistamistilaisuudessa mukana olleet toivoivatkin, että vielä jonakin päivänä Hämeen Sanomat voisi otsikoida sivun leveydeltä kissankokoisin kirjaimin: Vanajavesi puhdistui! (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic