Kanta-Häme Riihimäki

Syyte nostettu: Vangin epäillään yrittäneen tappaa toisen Riihimäen vankilassa

Toukokuussa tapahtuneen vanginvartijan pahoinpitelyn esitutkinta on loppusuoralla.
Vangit joutuvat tällä hetkellä elämään tavallistakin tiukemmin erillään ulkomaailmasta. Koronan vuoksi kaikki tapaamiset ja poistumiset on toistaiseksi kielletty. Kuva Riihimäen vankilasta. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Riihimäen vankilassa tapahtuneesta tappelusta nostetaan syyte tapon yrityksestä. Arkistokuva: Ville-Veikko Kaakinen

Vankia syytetään tapon yrityksestä Riihimäen vankilassa viime vuoden marraskuussa tapahtuneen tappelun seurauksena. Asiaa käsitellään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa myöhemmin syyskuussa.

Oikeudenkäynnissä on yksi vastaaja ja yksi asianomistaja, mistä voi päätellä, että tapaukseen liittyy vain kaksi henkilöä.

Taustat selviävät tarkemmin haastehakemuksen tullessa julkiseksi oikeudenkäynnin alkaessa. Riihimäen vankilaan on sijoitettu vaarallisimpina pidettyjä vankeja, joilla on jengi- ja väkivalta- sekä huumerikostaustaa.

 

Vankilassa on tapahtunut viime aikoina muutamia muitakin väkivallantekoja. Kuluvan vuoden toukokuussa tapahtuneen vartijan pahoinpitelyn esitutkinta on loppusuoralla.

Aluesyyttäjä Veera Lamberg vahvisti Hämeen Sanomille keskiviikkona, että poliisin esitutkinta valmistunee ensi viikolla, jonka jälkeen tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Lännen Median tietojen mukaan (HäSa 18.5.2020) rikollisjengi United Brotherhoodiin kuuluva vanki löi vanginvartijaa kasvoihin, minkä seurauksen vartija kaatui lattialle. Vartija kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan päävamman takia.

 

Riihimäen vankilan johtaja Pasi Oksa kertoo, että vastaavanlaisia vartijoihin kohdistuvia väkivallantekoja tai niiden yrityksiä sattuu muutamia vuosittain. Oksan mukaan kyseisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut vartija ei loukkaantunut vakavasti ja on jatkanut töissä normaalisti.

– Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään työntekijää pois töistä tällaisten tapausten vuoksi.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic