Kanta-Häme Hämeenlinna

Vangit auttoivat pulaan joutuneita ratsastajia Aulangolla

Työtehtävissä olleet vangit auttoivat pulaan joutuneita ratsastajia Aulangon luonnonsuojelualueella.
Vangit auttoivat pulaan joutuneita ratsastajia keskiviikkona Aulangolla. Kuva: Seppo Pessinen
Vangit auttoivat pulaan joutuneita ratsastajia keskiviikkona Aulangolla. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen

Kaksi Ojoisten avovankilan vankia auttoi keskiviikkoiltapäivällä ratsastustapaturmaan joutuneita ratsastajia. Vangit olivat suorittamassa työtehtävää Aulangon luonnonsuojelualueella, kun yllättäen neljä vapaana ollutta hevosta tuli heitä kohti.

– Olimme juuri suorittamassa päivän viimeistä työtehtävää luonnonsuojelualueen osassa, jossa liikkuu vähemmän ihmisiä. Hevoset tulivat kinttupolkua meitä kohti, vanki kertoo.

Vanki ja hänen työparinsa lähtivät selvittämään, mistä on kysymys. Pian heille selvisi, että kyseessä oli hevostapaturmaan joutunut ratsastajaryhmä, jonka hevoset olivat pillastuneet jostakin syystä ja päässeet sen vuoksi karkuteille.

– Soitin hätäkeskukseen, mutta puhelu katkesi monta kertaa, sillä olinpaikassamme oli huono kenttä. Ilmoitin asiasta myös vankilaan, vanki kuvailee.

Vankila vahvistaa Hämeen Sanomille kahden vangin olleen alueella työtehtävissä alueella ja ottaneen vankilaan yhteyttä tapahtuneesta. Aulangon ratsastuskoulun yrittäjä myös vahvistaa tapahtuneen, mutta ei halua kommentoida asiaa enempää. Häsa

Päivän lehti

14.8.2020