Kanta-Häme

Vanha poliisiasema on pian tyhjä

Hämeenlinnan vanhalla pääpoliisiasemalla huoneet alkavat kumista tyhjyyttään.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen vastaa puhelimeen kaikuvassa huoneessa, jossa Heikkosen luonnehdinnan mukaan ei ole enää paljon muuta kuin miehen vanhat varvastossut ja muutama mappi. Kesken puhelun hän kieltää jotakuta viemästä huoneesta limoviikunaa.

Muuttoautot ovat kuljettaneet tavaraa vanhan poliisiaseman ja uuden Miekkalinnan väliä koko viikon. Tahti on vain tiivistynyt loppuviikkoa kohden. Eilen torstaina ja tänään perjantaina myös poliisin asiakaspalvelupisteet on suljettu muuton vuoksi.

– Valtaosa väestä siirtyy uuteen poliisitaloon torstain ja perjantain aikana, mutta kyllä viikonlopuksikin jää vielä muutettavaa, Heikkonen kertoo.

Muuttofirma on tyhjentänyt Kasarmikadun vanhaa poliisitaloa kerros kerrallaan. Työnjako on ollut se, että henkilökunta pakkaa ja muuttofirma kuljettaa. Arkaluontoisimman materiaalin, kuten aseet, poliisit muuttavat itse.

Vanha putka vielä käytössä

Rikostutkinta muuttaa viikonlopun aikana ja viimeisinä eli maanantaina poliisitalon jättävät kenttätoiminta ja poliisivankila.

– Vanhaan putkaan ehtisi vielä asiakkaaksi, mutta ei sitä taida kannattaa mainostaa, Heikkonen naurahtaa.

Maanantaiaamuna poliisin arjen pitäisi alkaa Miekkalinnassa osoitteessa Hattelmalantie 2, jonne poliisi keskittää kantakaupungin asioimisen. Miekkalinnaan on siirretty myös poliisin Kastellin palvelupisteen muuttokuorma. Kastellissa hoidettiin tähän asti ulkomaalaislupa-asioita.

Kasarmikadun poliisitalolle jää muuttokuormasta vanhaa irtaimistoa, lähinnä toimistokalusteita. Niistä aiotaan myöhemmin huutokaupata. (HäSa)