fbpx
Kanta-Häme

Vanha silta väistyi uuden tieltä

– Ei ole ollut isompaa hässäkkää, hyvää liikennevirtaa kuitenkin pitkin päivää, totesi liikennettä Kaivokadun ja Paasikiventien risteyksessä ohjannut Mikko Niittymäki.

Jalankulkijoiden ja kevyen liikenteen hän kertoi liikkuneen mallikkaasti heille ohjattuja väyliä myöten.

– Pyöräilijöistä joku jopa poikkesi kiittämään YIT:n ja aliurakoitsijoiden järjestämää liikenteen ohjausta.

Sivusta katsottuna tilanne näytti hetkittäin uhkaavalta, kun autojonojen keskellä pysäytysmerkkeineen seisseiden miesten ohi pyyhälsi viime tipassa joku kiireinen tai käsiohjausta ymmärtämätön.

Joukossa oli myös uhkarohkeita U-käännöksen tekijöitä ja autoilijoita, jotka ajoivat vanhasta tottumuksesta tuttuja reittejä, kuitenkin nyt vastoin ajokieltoja

Jalankulkijat malttoivat seistä kiltisti suojatien reunalla ja odottaa lupaa kadun ylitykseen. Arimpia oli suorastaan rohkaistava kadun ylitykseen.

– Liikenne on lauantain vilkkaimpinakin tunteina sujunut ohjauksen ansiosta hyvin ja ilman vahinkoja, kiitteli myös projektipäällikkö Timo Parikka YIT Rakennus oy:stä.

Parikan mukaan kaupungin liikennevalojen säädöissä oli jo ennakkoon otettu huomioon Paasikiventien siltaremontti ja moottoritieltä kaupungin kautta kiertämään ohjattu liikenne. Keltaisille vilkkuvaloille ja käsiohjaukseen turvauduttiin moottoritielle syntyneiden ruuhkien takia.

– Työt sillalla lopetetaan sunnuntain vastaisena yönä aamuyöstä ja moottoritiellä liikenne kulkee normaalisti viimeistään yhdeksältä aamulla, lupasi Parikka.

Vähin ongelmin

Moottoritien yli rakennettua kiertotietä myöten keskustaan kävelleet Merja Holm ja Evelisa Cordova Castellani hämmästelivät töiden ripeää etenemistä.

– Pienillä häiriöillä olemme selvinneet, vaikka kotimme on lähellä moottoritietä. Vaikeuksitta olemme päässeet liikkumaan niin jalkaisin kuin autolla.

Lauantaina iltapäivällä liikennettä ohjanneille heiltä lähti pelkkää kiitosta.

– Ohjaajat turvaavat, että arimmatkin uskaltautuvat kadun yli.

Autoilijoille äidiltä ja tyttäreltä lähti toive huomioida jalankulkijoita liikenteessä nykyistä paremmin.

Paasikiventien sillalla liikennettä ja purkutöitä seuranneen Lukkalan perheen poikia, Tomia ja Nikoa kiinnostivat erityisesti harvoin nähdyt isot työkoneet ja vilkasta liikennettä säädelleet ohjaajat. Rakentamisen edistymistä Lukkalat sanoivat seuranneensa satunnaisesti. Häiriöksi heille ei rakentaminen ole muodostunut.

Historialliset hetket, puretun sillan kiertoteineen ja liikennejärjestelyineen perheen isä Markku Lukkala tallensi kameralla ja arveli kuvien arvon nousevan vuosien mittaan.

– Bussikuljettajia kohtaan tunnen sympatiaa, hän totesi seuratessaan moottoritieltä Kaivokadun kautta pujottelemaan ohjattua liikennettä.

Liikennejärjestelyt ja kiertotie tunnelin päällä ovat käytössä vuoden loppuun, jolloin liikenne siirretään uusille silloille.

Katetyömaalla Turuntien silta on vuorossa toukokuun aikana. (HäSa)

Menot