Kanta-Häme

Vanhan hätäkeskuksen tontti toimitilakäyttöön

Hämeenlinnan käytöstä poistunut hätäkeskus voidaan tulevaisuudessa muuttaa toimitiloiksi. Tätä koskeva asemakaavan muutos tulee lähiaikoina nähtäville.

Nykyisessä kaavassa hätäkeskusrakennus sijaitsee samalla tontilla kuin viereinen paloasema. Uudessa kaavaehdotuksessa tontti on jaettu kahdeksi niin, että Harvialantien ja Kutalantien kulmauksessa sijaitseva hätäkeskus saa oman tontin.

Samalla sen käyttötarkoitus muutetaan toimitilarakennusten korttelialueeksi, jolle saa rakentaa toimistorakennuksia sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia teollisuus- ja varastorakennuksia. Kerrosalasta enintään 20 prosenttia voi olla myös myymälätilaa.

Tontin loppuosa, jolla sijaitsee paloasema, merkitään yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueeksi.

Hämeenlinnassa suunnitellaan parhaillaan paloasemarakennuksen peruskorjausta. Pelastuslautakunta ja kaupunginhallitus ovat edellyttäneet, että peruskorjauksen vaihtoehtona selvitetään vielä uudisrakennuksen tekoa. Se voisi tulla myös johonkin muualle kuin nykyisen paloaseman paikalle. HÄSA

Päivän lehti

4.6.2020