fbpx
Kanta-Häme

Vanhasen valinta miellyttää Kanta-Hämeen keskustavaikuttajia – Kulmunin ratkaisulle löytyy ymmärrystä

Matti Vanhanen tuo keskustalaisten mielestä tarvittavaa johtajuutta ja kokemusta valtioneuvostoon.
Etelä-Hämeen piirihallituksen puheenjohtaja Johanna Häggman ja keskustavaikuttaja Sirkka-Liisa Anttila. Kuva: Lassi Puhtimäki
Etelä-Hämeen piirihallituksen puheenjohtaja Johanna Häggman ja keskustavaikuttaja Sirkka-Liisa Anttila. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kanta-Hämeen keskustavaikuttajat ovat tyytyväisiä Matti Vanhasen valintaan uudeksi valtiovarainministeriksi.

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallituksen puheenjohtajan Johanna Häggmanin mukaan on tärkeää, että tehtävään valittiin kokenut henkilö.

– Hän tuo varmasti omalla työpanoksellaan valtioneuvoston toimitaan sellaista varmuutta, jota Suomi tarvitsee tällä hetkellä, Häggman sanoo.

Pitkän linjan keskustapoliitikko Sirkka-Liisa Anttila on erittäin tyytyväinen päätökseen. Yli 40 vuotta keskustan edustustehtävissä toiminut Anttila kuvailee olleensa erittäin tuskainen viime aikojen käänteiden keskellä.

Hämeenlinnan keskustan varapuheenjohtaja Heikki Koskela odotti tehtävään aiemmin valtiovarainministerinä toiminutta Mika Lintilää, mutta kertoo olevansa tyytyväinen myös Vanhaseen.

– Kyllä minulle Vanhasen Matti kelpaa, mutta Lintilällä olisi ollut ehkä tuoreemmassa muistissa vanhat pohjat, että mitä siellä tehdään, Koskela sanoo.

Hallitusyhteistyön uskotaan sujuvan

Forssassa asuva Anttila uskoo, että hallitusyhteistyö sujuu hyvin, kun Vanhanen korvaa valtiovarainministerinä tehtävästä eronneen Katri Kulmunin.

– Mattihan on toiminut vuosia sosiaalidemokraattien kanssa pääministerinä ollessaan. Hänellä on vahva asiaosaaminen ja johtaminen täysin kohdallaan. Nyt tarvitaan myös johtajuutta sinne hallituksen pöytään, Anttila sanoo.

Häggmanin mielestä keskustan tilanteeseen ei voi kannatuslukujen valossa olla tyytyväinen. Hän korostaa puolueen oman linjan kirkastamista, johon kuuluvat muun muassa huoltovarmuus, hajautettu yhteiskunta ja paikkaan sitomaton työ.

Keskustavaikuttajilta löytyy ymmärrystä Kulmunin ratkaisulle. Anttilan mielestä Kulmuni mittaa kannatuksensa pysymällä keskustan puheenjohtajana, mikä on hänen mukaansa normaalia toimintaa demokratiassa. Häggman kiittää entistä valtiovarainministeriä suoraselkäisyydestä. Molemmat korostavat, että eroon johtaneessa konsulttikohussa oli kyse ministerin eritysavustajan tekemästä virheestä. HÄSA

Menot