Kanta-Häme

Vanhasta poliisitalosta remontoidaan Presidentti

Vanhan poliisitalon purkutyöt ovat alkaneet. Kiinteistön uusi omistaja on kempeleläinen Rakennuskartio oy, joka osti talon helmikuussa ja on jo aloittanut sisätilojen remontoinnin.

Kasarmikadulla sijaitseva vanha poliisitalo on ristitty As oy Hämeenlinnan Presidentiksi. Tarkoituksena on kaataa kaikki nykyiset väliseinät, sillä vanhasta jätetään jäljelle ainoastaan hissikuilu ja portaat.

– Kaupat tehtiin, koska kyseessä on mielenkiintoinen kohde. Kantavia seiniä rakennuksissa ei juurikaan ole, joten tilojen remontointi asunnoiksi on suhteellisen helppoa, sanoo Rakennuskartion hankejohtaja Joonas Peltokorpi.

Palveluasuntojen kohtalo epävarma

Peltokorven mukaan kiinteistö puretaan betonipinnalle saakka lähes kokonaan, ikkunoita ja kattoa myöten. Julkisivu on tarkoitus pinnoittaa.

Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan 700 neliötä liiketilaa ja muihin neljään kerrokseen 53 pienehköä asuinhuoneistoa. Kellaritiloihin on tulossa parkkitilaa sekä yhteisiä tiloja.

Yksiöt ovat kooltaan 27-36 neliötä, kaksiot 39-44 neliötä.

– Pienistä asunnoista on markkinoilla pula. Jo tässä vaiheessa asunnoista on varattu noin 70 prosenttia, Peltokorpi sanoo.

Toiseen kerrokseen valmistuviin asuntoihin on suunniteltu palveluasumista. Tästä ei Peltokorven mukaan ole toistaiseksi sopimusta.

Kiinteistön katutaso kokee suurimman muodonmuutoksen.

– Ensimmäisen kerroksen ikkunat sahataan auki koko seinän korkeudelta ja siihen rakennetaan katos. Myös katutason seinän pinnoite poikkeaa muusta rakennuksesta, Peltokorpi kertoo.

Liikehuoneistoiksi tarkoitettu tila on edelleen vapaana.

Katolle ei oleskelutilaa

Kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi joulukuussa Rakennuskartiolle luvan poiketa asemakaavan mukaisesta leikki- ja oleskelualueen vaatimuksesta. lautakunta edellytti, että jatkosuunnittelussa pitää tutkia mahdollisuus sijoittaa oleskelutilaa rakennuksen katolle.

Tämä vaikuttaa Peltokorven mukaan kuitenkin epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.

– Katto uusitaan todennäköisesti kokonaan, jolloin sen eristepaksuus kasvaa. Toimivan kulkutien järjestäminen kattoterassille vaikuttaa hankalalta.

Itse rakennuksen runko on kuntotarkastusten mukaan hyväkuntoinen, eikä esimerkiksi homevaurioita ole löydetty.

Remontin on määrä valmistua vuoden vaihteessa. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 6,5 miljoonaa. (HäSa)