Kanta-Häme

Vanhat pelikaverit matkaavat Minskiin

Cafe Kukossa istuu pöydällinen viiskymppisiä äijiä. He ovat kaikki pelanneet HPK:n vuonna 1964 syntyneiden jääkiekkojoukkueessa, jotkut jopa F-junioreista saakka aina edustusjoukkueen porteille.
 
– Mä aloitin 6-vuotiaana ja muistan sen ikäni, Jari Aarnio kertoo.
 
– Luulin nimittäin meneväni HIFKiin. Matti Hagman oli siihen aikaan sen verran kova idoli.
 
Joukkuetta valmensivat Veikko Saukkio, Pekka Ventelä ja Lauri Kannus. Pelaajista vain Hannu Tuohimaa eteni hetkeksi edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, mutta jääkiekkouralle ei hänkään päätynyt. Vanhat pelikaverit ovat kokoontuneet vuosittain ja saunailtoihin on ilmaantunut parhaimmillaan 15 henkeä.
 
– Porukka ei ole päässyt hajoamaan ympäri Suomea ja aika moni on jäänyt tänne Hämeenlinnan seudulle, maalivahtina pelannut Pertti Posti sanoo.
 
– Tietääkseni aika harvalla muulla ikäluokalla on pidetty samalla tavalla yhteyttä. Sen verran tehtiin aikoinaan yhdessä hommia, että meistä on tullut elinikäisiä ystäviä.
 
Höntsäporukoissa
Kuusnelosten kymmenpäinen ryhmä lähti tänä lauantaiaamuna kisamatkalle jääkiekon MM-kisoihin Minskiin. Reissua suunniteltiin monta vuotta, sillä onhan kaikille miehillä juhlimisen aihetta 50 ikävuoden täyttyessä. Tiimi viettää kisapaikalla viisi päivää, joihin mahtuu kolme Suomen peliä ja Kanada-Tsekki -ottelu.
 
– Suomi on ilman muuta mitalipeleissä, Tommi Rouhento arvelee.
 
– Millään maalla ei ole käytettävissä parhaita pelaajiaan. Jos Suomi on finaaleissa, joudumme ehkä jäämään sinne.
 
Jotkut HPK:n takavuosien junnupelaajista ovat jatkaneet harrastusta tähän päivään saakka.
 
–  Olen mukana kolmessa joukkueessa, Pasi Lahtinen tunnustaa.
 
– Pelaan pappalätkää herrasmiessäännöillä ja moni muukin verestelee muistoja samanlaisessa höntsäporukassa.

Asiasanat