Kanta-Häme

Vanhemmat hakkasivat ja ryöstivät viinan myymisestä alaikäisille epäillyn miehen Janakkalassa

Vanhemmat hakkasivat alkoholin myymisestä alaikäisille epäillyn miehen henkihieveriin.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto
Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto

Epäillystä alkoholin välittämisestä lapsilleen huolestuneet vanhemmat pahoinpitelivät ja puukottivat janakkalalaisen miehen henkihieveriin viime toukokuussa. Pitkällisen pahoinpitelyn yhteydessä vanhemmat myös varastivat uhrinsa luottokortin ja hakkasivat miestä, kunnes tämä kertoi kortin tunnusluvun.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi vanhemmille tiistaina yli kolmen vuoden pituiset ehdottomat vankeustuomiot törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

 

Voimakkaassa humalassa olleet vanhemmat värväsivät toukokuun alussa uhrin ystävän koputtamaan tämän oveen. Pahaa-aavistamattoman uhrin avattua oven kävivät vanhemmat suoraan tämän kimppuun.

Mies hakkasi uhria nyrkein ja asunnosta löytyneellä painavalla metallisella esineellä. Nainen puolestaan löi miestä useita kertoja veitsellä päähän ja muihin ruumiinosiin.

Pahoinpitelyn jälkeen he vaativat uhrilta rahaa ja yrittivät raahata henkihieverissä olleen miehen mukanaan pankkiautomaatille. Uhri oli kuitenkin niin huonossa kunnossa, että pariskunta jätti tämän virumaan asuntoon.

Pariskunnan poistuttua uhri tuli sen verran tajuihinsa, että hän pystyi raahautumaan ulos porraskäytävään, josta sivulliset löysivät hänet.

 

Lue myös: Poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä Janakkalassa – Tekoa arvellaan kostoksi alkoholin ostamisesta alaikäisille (6.5.2019)

 

Molemmilla tuomituilla on pitkä rikoshistoria, johon liittyy niin väkivalta-, omaisuus kuin liikennerikoksiakin.

Mies tuomittiin nyt kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Nainen sai vankeutta kolme vuotta ja kymmenen kuukautta, sillä hänet tuomittiin myös maksuvälinepetoksesta. Nainen käytti yhdessä ystävänsä kanssa uhrin maksukortteja yli tuhannen euron ostoksiin.

Syytteet tapon yrityksestä hylättiin.

Vanhemmat kertoivat tekonsa syyksi epäilyn alkoholin myymisestä heidän lapsilleen. Lasten yksityisyyden suojelemiseksi Hämeen Sanomat ei julkaise tuomittujen nimiä. HäSa

 

Päivän lehti

18.1.2020