Kanta-Häme

Vanhemmat oudoksuvat päiväkodin pikaväistöä

Päiväkoteja ja kouluja vaivaavat sisäilmaongelmat raastavat hermoja siellä sun täällä.

Nyt on noussut pienoinen myrsky Visamäen päiväkodissa, joka joutuu väistämään Hamkin remonttitöitä alunperin aiottua aikaisemmin. Kaupungin ja Hamkin välille solmittu vuokrasopimus päättyy kesäkuun lopussa, mutta tiloista on luovuttava jo huhtikuun alussa.

Kyseessä on ketjureaktio, jonka aiheuttaa se, että Kaurialan koulu joutuu väistämään kosteusongelmia Hamkin Myllymäen tiloihin.

– Ymmärrän kyllä, että myös Hamk on ollut joustava, kun päiväkotitiloja on aikanaan tarvittu. Tuntuu kuitenkin tosi kurjalta, että lapset ja ihan vaippaikäiset vauvat joutuvat tässä heittopusseiksi, pienen päiväkotilapsen äiti Mariia Hurjanen harmittelee.

Adressi kerätty

Hän kysyy monen muun vanhemman kanssa keräämässään adressissa, eikö Hamk voisi siirtää remonttia kesään. Nyt päiväkoti joutuu väistämään pariksi kuukaudeksi naapurirakennukseen Visamäessä.

– Tuntuu kaupungin vähien rahojen tuhlaukselta. Sinnekin tarvitaan ensin remonttia. Eivätkö aikuiset eli opekoulutuksen opettajat voisi joustaa sen verran, että menisivät tuohon nyt lapsille kaavailtuun väliaikaistilaan?

Tilakysymyksistä tiedotettiin tiistaina vanhempainillassa. Mariia Hurjanen kehuu kaupungin tiedottamista.

– Silti meille vanhemmille jäi vähän sellainen fiilis, että painostetaanko kaupunkia. Jos ei päiväkodin tila vapaudu, eivät vapaudu myöskään Myllymäen tilat Kaurialan koululle.

Ketjureaktio

Hamkin talousjohtaja Mirja Pöhö kiistää tämän.

– Yritämme vain tulla mahdollisimman paljon kaupunkia vastaan, jotta Kaurialassa ei jouduttaisi kalliiseen parakkivaihtoehtoon.

Pöhö muistuttaa, että ammatillinen opettajakoulutus muuttaa nyt Visamäkeen vuotta suunniteltua aikaisemmin.

– Saamme opetuksen mahtumaan Visamäkeen, mutta opettajille pitäisi päästä tekemään pysyviä työtiloja nyt keväällä. On todella harmillista, että tähän syntyy tällainen kahden kuukauden väistöperiodi päiväkodille.

Ketjureaktiossa seuraavina päiväkotia väistää Hamkin muotoiluväki.

– Voin sanoa, ettei heilläkään mieli mettä keitä.

Kaupungin tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo, että monia muitakin vaihtoehtoja kartoitettiin, mutta kaikissa on ongelmia.

– Kaikesta neuvoteltiin yhteisymmärryksessä Hamkin kanssa. Olemme käyneet väistötilan terveystarkastajan kanssa läpi. Se ei vaadi suurta remonttia, eikä tule kovin kalliiksi. (HäSa)