Kanta-Häme Hausjärvi

Vanhemmat sisuuntuivat –Hankkivat omalla kustannuksellaan homekoirat Oitin koululle

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuvassa työskentelevä Doora ei liity Oitin koulun homeiden etsimiseen., Kuva: Pekka Rautiainen

Oitin koulua käyvien lasten vanhemmat kierrättivät sunnuntaina kolmea homekoiraa Oitin koulurakennuksessa ja eskarilaisten käytössä olevissa Mäntylinnan tiloissa.

Hämeen homekoirat -yrityksen koirat tutkivat pääkoulurakennuksessa seitsemää eri huonetilaa ja ilmaisivat löydöksistä kaikissa. Koirat löysivät ilmaistavaa myös Mäntylinnan kolmesta eskaritilasta.

Vanhemmat lähettivät tutkimuksen perusteella sivistysjohtaja Joonas Riihimäelle, tekniselle johtajalle Paavo Vuorelle sekä Riihimäen seudun terveyskuntayhtymän terveystarkastaja Riitta Baggelle vaatimuksen, että kaikki tilat asetetaan käyttökieltoon kunnes ne on tutkittu perusteellisesti ja kunnostettu.

Osa Oitin koulun homeoireista kärsivistä oppilaista on jo siirretty pihamaalla toimivaan viipalerakennukseen vanhempien vaatimuksesta.

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen kertoo ottavansa Oitin koulun tilanteen tiistaina esiin kunnanhallituksen kokouksen jälkeen.

– Asiasta keskustellaan epävirallisesti ja käydään läpi eri toimintavaihtoehtoja. Jos päädytään sulkemaan tilat, on ratkaistava myös, mitä väistötiloja käytetään. Sulkeminen voi olla perusteltua, että saadaan lapset pois perusteellisten rakennetutkimusten tieltä, Määttänen sanoo.

Väistötiloiksi kunnanjohtaja luettelee sekä koulun pihalla olevan viipalekoulun, kunnanviraston, terveyskeskuksen Lehtimajoissa tyhjänä olevat tilat, Eskon koulun Hikiässä ja Kirkonkylän päiväkodin, joka sopisi eskarilaisille.

Hausjärven kunta tiedottaa tilanteesta tarkemmin keskiviikkona. HäSa