Kanta-Häme

Tulevana lauantaina vanhoja kuorma-autoja ja menneisyyden metsästystä - Bongaa autoletka Iittalasta

Lauantaina voi bongata veteraanikuorma-autoja Kalvolassa. Menneisyyden Metsästäjät tv-sarjan Pekka Kupila kertoo metallinetsinnästä.
Vanhoja kuorma-autoja voi bongata esimerkiksi Iittalassa- Kuvassa Scania-Vabis 1962. Arkistokuva: Toni Rasinkangas

Veteraanikuorma-autoilijat ajavat ensi lauantaina 18. heinäkuuta Pirkanhovista Könnölään.

Ajon järjestää Veteraanikuorma-autoseura (Vetku) ja reitti kulkee muun muassa Iittalan keskustan läpi.

Kuorma-autojen lähtö Teboil Pirkanhovilta Lempäälästä on aamulla kello 11.00, kokoontuminen kello 9–10 välillä.

Ajoreitti on Kelhontie 254 – Metsäkansa – Valkeakoski – Sääksmäki – Tarttila – Kuurila – Iittala – Kankainen – Hakimäki- Rimmiläntie 739.

Kuorma-autot kulkevat 130-tietä, Uittamontietä, Kuurilantietä, Kotkanjärventietä, Kankaistentietä ja edelleen 130-tietä Rimmilläntielle Könnölään.

Matkan pituus on noin 60 kilometriä.

Tapahtumaan arvioidaan osallistuvan arviolta reilu kymmenen veteraanikuorma-autoa. Autot ovat 60–70 -luvulta ja vanhin autoista on 1920-luvun lopulta.

Könnölän matkailutilalla Menneisyyden Metsästäjät TV-sarjasta tuttu Pekka Kupila kertoo metallinetsinnästä. Arkistokuva: Kati Laitinen

Ohjelmistossa myös metallinetsintää

Könnölän matkailutilalla Menneisyyden Metsästäjät –TV-sarjasta tuttu Pekka Kupila kertoo metallinetsinnästä. Metallinetsinnällä menneisyyteen -esityksen jälkeen on aikaa keskustelulle. Halukkaat voivat kokeilla metallinetsintää. Ohjelma alkaa kello 14.00.

– Taustatyön ja etsintäpaikkojen selvittäminen on erittäin tärkeää. Tähän käytetään tunteja ja taas tunteja. Toki välillä tulee huteja mutta luonnossa liikkuminen ja ulkona oleminen korvaa mahdollisen pettymyksen, Kupila kertoo.

Könnölän navettakahvila avoinna koko päivän.

Vetku toivottaa katsojat seuraamaan kuorma-autojen ajoa teiden varsille. Tarkkaa kellonaikaa ei ole tiedossa, mutta Könnölässä on tavoitteena olla viimeistään kello 13.00.

Menot